11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe reiau lucrările la DN 66

Se reiau lucrările la DN 66

Prefectul de Gorj, Vasile Liviu Andrei, are programată astăzi o întâlnire cu reprezentanţii Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, pentru a discuta condiţiile şi graficul reluării lucrărilor de modernizare a Drumului Naţional 66, pe tronsonul Rovinari – Bumbeşti Jiu.
În condiţiile în care firma din Ungaria, Vegyepszer International Ltd, nu a realizat decât 4,8% din lucrare şi a cesionat recent contractul de execuţie către Argecom Piteşti, există premisele începerii asfaltărilor, chiar de săptămâna viitoare.
Potrivit prefectului Vasile Liviu Andrei, societatea din Argeş a început să aducă utilajele necesare la Târgu Jiu şi va beneficia în execuţia modernizării celor 44,6 kilometri de drum naţional, între localităţile Rovinari şi Bumbeşti Jiu, de asistenţă din partea unei firme de construcţii din Dolj.

Ungurii şi-au bătut joc

Liviu Andrei a mai spus că lucrările de modernizare vor fi monitorizate în permanenţă de o echipă de la Prefectura Gorj şi periodic, chiar de către prefect.
„A fost semnat contractul de cesionare cu firma din Ungaria cu o firmă din Argeş şi mai este o societate din Dolj. Oamenii au adus deja utilajele şi vor începe să lucreze. Voi avea o întâlnire miercuri (astăzi-n.r.) cu factorii de decizie din cadrul acestui proiect. Vom încerca să stabilim termene clare cu tot ceea ce trebuie să fie executat şi pus în practică“, a declarat prefectul de Gorj, Vasile Liviu Andrei.
De amintit că firma din Ungaria, Vegyepszer International Ltd, a câştigat licitaţia de modernizare a DN 66 pentru suma de 25,7 milioane de euro. Din 2007 şi până în prezent, drumul a fost lăsat de izbelişte, întrucât nimeni nu a dorit să preia lucrarea la preţul respectiv. Finanţarea este asigurată de Banca Europeană de Investiţii şi Guvernul României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU