9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScăpăm de gropi în două săptămâni?

Scăpăm de gropi în două săptămâni?

Operaţiunea de astupare a gropilor din carosabil în oraşul Craiova, demarată la sfârşitul săptămânii trecute, pare să bată pasul pe loc.
În ciuda acestui fapt, municipalitatea promite că plombarea străzilor din Bănie va fi gata până la sfârşitul lunii.
 Firma care a câştigat licitaţia, Delta ACM ‘93, a plombat până ieri câteva străzi, dar până la repararea tuturor arterelor cu probleme din municipiu este cale lungă.
După estimările făcute de primărie, în Bănie ar exista 36 de străzi principale care trebuie plombate şi alte 105 prin cartiere, însă autorităţile locale susţin că toată lucrarea va dura două săptămâni, conform promisiunilor făcute de cei de la Delta ACM. „Ei au promis că în două săptămâni astupă toate gropile. O să stăm pe capul lor până termină“, a precizat viceprimarul Teodor Sas.
Până acum, firma care a contractat lucrarea a astupat gropile de pe strada Ştefan cel Mare, de pe Lămâiţei şi din alte zone din cartierul Brazda lui Novac, iar tot weekendul a lucrat pe străzile Carol I, Arieş şi Kogălniceanu, după cum a declarat „vicele“ Teodor Sas. Pe Carol I şi Arieş nu a fost însă prea mult de lucru, iar pe Kogălniceanu cinci plombe au fost suficiente.

În Craioviţa, lucrările merg greu

De ieri, echipele de la Delta ACM s-au mutat în Craioviţa. „Se vor plomba bulevardele Olteniei şi Tineretului, se va lucra şi pe strada Pelendava, şi pe Traian Lalescu“, a explicat Sas. După-amiază, muncitorii se aflau însă pe bulevardul Olteniei, unde reuşiseră să pregătească pentru astupare patru-cinci gropi mai mari. Lucrările se derulau cu greutate şi din cauza circulaţiei. „Au fost două echipe pe Olteniei şi una pe Traian Lalescu. Se lucrează în toată zona“, a dat asigurări Sas. Gropile de pe bulevardele Olteniei şi Tineretului însumează 1.000 mp, potrivit estimărilor primăriei, iar ieri abia dacă se reuşise astuparea a zece la sută din această suprafaţă.       
Nici pe strada Constantin Brâncuşi treaba nu este terminată. Aici ar fi trebuit să se lucreze în weekend, când este mai puţin trafic, însă o avarie la o conductă de apă a încurcat socotelile muncitorilor.
„Pe Brâncuşi s-a intervenit pentru repararea acelei defecţiuni, dar lucrările vor continua“, a precizat Teodor Sas. Gropile din străzile Craiovei depăşesc, per total, 18.000 mp, iar în ritmul în care se lucrează pare greu de crezut că vor fi astupate până la sfârşitul lunii.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII