7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia reciclează doar unu la sută din deşeurile produse

România reciclează doar unu la sută din deşeurile produse

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, azi, în cadrul unui seminar pe tema gestionării deşeurilor, că România reciclează doar unu la sută din deşeurile pe care le produce, restul fiind "depozitate", adică ţinute în gropile de gunoi.
Conform NewsIn, ţinta de reciclare de 50 la sută până în 2020 nu mai poate fi atinsă, motiv pentru care statul propune o lege de management al deşeurilor care va include şi o serie de noi taxe.
Ministrul Mediului a amintit de Sistemul Integrat de Management al Deşeurilor (SIMD), care ar trebui implementat în fiecare judeţ din ţară până în 2015.
"Am închis până acum 137 de depozite şi mai trebuie să închidem alte o sută . Sper ca, din banii de la Uniunea Europeană, până în 2015 să avem implementat Sistemul Integrat de Management al Deşeurilor în toate judeţele. Avem contracte, dar responsabilitatea implementării acestui sistem stă exclusiv în puterea autorităţilor locale. Ei fac licitaţiile, ei implementează", a spus Borbely în discursul susţinut în faţa participanţilor la conferinţă.
Borbely a mai anunţat că România este fruntaşă în accesarea fondurilor europene în domeniul managementului deşeurilor. "Numai în ultimele două luni am semnat contracte de peste 800 de milioane de euro, şi suntem deja la grafic în 2012", a spus Borbely.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU