10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTinerii îşi exersează calităţile de antreprenor

Tinerii îşi exersează calităţile de antreprenor

Elevii claselor a XI-a şi a XII-a de la liceele cu profil economic din ţară au posibilitatea să-şi exerseze calităţile de antreprenor. Vineri, la Craiova s-a dat startul Târgului Firmelor de Execiţiu „Viitorul începe aici“, care se desfăşoară timp de două zile, în cadrul Centrului Expoziţional Transfrontalier Craiova. Aflată la prima ediţie, manifestarea reuneşte 25 de firme de exerciţiu din toată ţara (Sinaia, Iaşi, Piteşti, Baia Mare, Oradea, Braşov, Timişoara, Craiova).
„Firma de exerciţiu este un concept didactic, bazat pe învăţarea prin practică. Aceasta este o simulare în care elevii joacă rolul reprezentanţilor unor firme reale“, a declarat Corina Prica, directoarea Colegiului Naţional „Gheorghe Chiţu“. Elevii se comportă ca şefi sau angajaţi responsabili şi pot să dobândească în acest mod competenţe reale antreprenoriale (creativitate, gândire critică, rezolvarea de probleme, luare de decizii, asumarea responsabilităţii, lucrul în echipă, iniţiativă, perseverenţă, autoorganizare şi autoevaluare a resurselor individuale, flexibilitate).
„Toată activitatea lor, structurată pe departamente, va fi monitorizată de juriu, pe parcursul Târgului, şi în final vor fi premii pentru cea mai bună firmă, cea mai bună echipă, cea mai bună mascotă şi aşa mai departe“, a adăugat Corina Prica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS