8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA început plombarea străzilor din Bănie

A început plombarea străzilor din Bănie

În Craiova a demarat acţiunea de astupare cu asfalt a gropilor din carosabil, care au pus zilnic la încercare nervii şoferilor. Prima stradă care a intrat în renovare a fost Ştefan cel Mare, gropile de aici însumând 400 mp, potrivit estimărilor primăriei. Lucrul a început de joi, iar vineri echipele de muncitori se mutaseră deja pe străzile adiacente, ajungând cu reparaţiile pe strada Lămâiţei, din cartierul Brazda lui Novac. Viceprimarul Teodor Sas susţine că se va lucra atât noaptea, cât şi în weekend, pentru a nu se încurca traficul, mai ales în zonele cu circulaţie intensă.           
„S-a dat ordin de începere a lucrărilor de plombare a străzilor şi s-a început cu Ştefan cel Mare şi cu străzile adiacente acesteia, până în zona Brazda lui Novac. În week-end se va lucra şi pe străzile pe care se ocoleşte din cauza şantierului din centru, cum sunt Carol I şi Constantin Brâncuşi“, a precizat Teodor Sas. Acesta a mai menţionat că de luni se va intra şi pe alte străzi mai mari şi care sunt pline de gropi, cum ar fi Olteniei, Tineretului şi Râului.   
Licitaţia de plombare a străzilor din Bănie a fost câştigată de firma Delta ACM ‘93, care va astupa gropile din carosabil contra sumei de circa un milion de euro, plus TVA. Conform inventarului întocmit de Direcţia de Investiţii a Primăriei Craiova s-au depistat, într-o primă fază, 105 străzi cu defecţiuni, cu gropi care însumează 18.015 mp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS