17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCişmelele din Craiova nu au apă potabilă

Cişmelele din Craiova nu au apă potabilă

Craiovenii şi-au adus aminte ieri de cişmelele din oraş, şi asta din cauză că furnizarea apei din sistemul public a fost sistată toată ziua. Mulţi oameni nu ştiu însă că din cele 18 fântâni publice existente în oraş doar patru au apă potabilă. Acestea sunt cişmeaua de lângă Piaţa Veche – fântâna Purcarului -, cişmeaua Popova, cişmeaua Izvorul Rece, care are apă din sursa Izvarna, şi cea din apropierea Pieţei Chiriac, la intersecţia cu strada Mureş.
Unele dintre fântânile publice din oraş au devenit nefuncţionale din neglijenţa autorităţilor locale sau din cauza unor cetăţeni care au obturat sursele de apă.
Cişmelele care nu au apă bună de băut sunt mai multe la număr. Între acestea sunt: cişmeaua Zeus, Şerbănescu Parc, Valea Fetii Parc, cişmeaua Lunca Jiului, Şimnic, cişmeaua Casa Ştiinţei, Obedeanu 1 şi 2, cişmeaua Gheorghe Doja, cea de la Grădina Botanică, cişmeaua Cernele, precum şi Independenţa. Fântâna din incinta Pieţei Chiriac şi cea de la Dealul Spirii nu mai sunt funcţionale.

CAO, administratorul cişmelelor

Din acest an, fântânile publice din Craiova au trecut din administrarea RAADPFL în cea a Companiei de Apă Oltenia (CAO), care se ocupă de reparaţiile, igienizarea, precum şi monitorizarea acestora. „Compania are sarcina de a verifica periodic calitatea apei de la cişmelele din oraş. Pe baza analizelor de laborator, noi stabilim dacă funcţionarea acestora este conformă sau nu cu Legea apei potabile nr. 458/2002. Tot noi suntem obligaţi să atenţionăm populaţia dacă poate sau nu să folosească apa de la aceste cişmele. Ceea ce am şi făcut, adică am pus plăcuţe de avertizare cu «Apa este bună de băut» sau «Apa nu este bună de băut». Trebuie precizat că cişmelele cu apă potabilă din oraş au apă din reţeaua de distribuire, nu de izvor“, a spus Mihaela Chiriţescu, purtătorul de cuvânt al CAO Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII