5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgram redus la Policlinica CFR

Program redus la Policlinica CFR

Toate spitalele din Dolj, cu o singură excepţie, sărbătoresc astăzi prin muncă Ziua Mondială a Sănătăţii. Cadrele medicale sunt obligate să fie prezente la datorie, chiar dacă nu prea le convine, iar vinovat este contractul colectiv de muncă. „Contractul colectiv de muncă la nivel de ramură, care prevedea ca Ziua Sănătăţii să fie zi liberă şi plătită dublu, a expirat la 31 decembrie 2010. Până acum nu s-a semnat un nou contract, aşa că de Ziua Sănătăţii se va lucra normal“, a declarat Ion Cotojman, liderul sindicatului SANITAS de la Spitalul de Urgenţă Craiova.
Angajaţii Spitalului de Urgenţă Craiova ar fi putut alege să nu lucreze pe 7 aprilie, însă fără să fie remuneraţi.
Şi celelalte spitale doljene vor lucra normal, cu excepţia Spitalului CFR Craiova, unde activitatea va fi restrânsă. Policlinica spitalului va lucra doar dimineaţa, iar secţiile cu paturi îşi vor organiza activitatea astfel încât să acopere urgenţele. „În policlinică va fi asigurată tura întâi. Salariaţii care vor veni la serviciu pot alege în compensaţie o altă zi în care să îşi ia liber“, a susţinut Natalia Scăiceanu, lidera de sindicat de la Spitalul CFR Craiova.
Aceasta a mai spus că angajaţii vor primi salariul şi pentru ziua liberă, pentru că aşa prevede contractul colectiv de muncă la nivel de unitate, care expiră în octombrie 2011.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII