9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajaţii Spitalului Sadu, în ceaţă

Angajaţii Spitalului Sadu, în ceaţă

Zeci de angajaţi ai Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu au venit la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj pentru a fi redistribuiţi la alte unităţi medicale după ce instituţia sanitară a fost desfiinţată de Ministerul Sănătăţii

Ministerul Sănătăţii încă nu a dat aviz favorabil pentru transformarea Spitalului de la Bumbeşti-Jiu în secţie exterioară a Spitalului Judeţean Târgu Jiu, aşa cum vrea consiliul judeţean. „Situaţia este foarte complicată. Oamenii au venit la Direcţia de Sănătate Publică pentru a fi redistribuiţi. Ei lucrează la un spital, care practic nu mai există, pentru că a fost închis prin hotărâre de guvern. Sperăm să fie redistribuiţi şi să nu rămână nimeni fără loc de muncă“, a declarat Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj. La Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu au fost angajate 103 persoane, dintre care doar o mică parte au fost redistribuite pe alte posturi la unităţi medicale din judeţ. Cei mai norocoşi au fost unii medici care şi-au găsit un loc de muncă la spitalele din Târgu Jiu, Târgu Cărbuneşti şi Rovinari.
Câteva dintre asistentele medicale au fost redistribuite la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobriţa, comua Runcu. Din păcate, foarte multe asistente medicale, infirmiere, îngrijitoare şi cei de la personalul TESA încă nu ştiu unde vor lucra. „Am 34 de ani de muncă şi nu ştiu unde voi lucra. Este bătaie de joc“, a spus o asistentă medicală care a venit ieri la sediul DSP Gorj pentru a afla unde va fi redistribuită.

„Trebuia să se gândească la pacienţi“

Anişoara Udrişte a lucrat la Spitalul Sadu 31 de ani şi acum nu ştie unde va fi redistribuită. Locuieşte la Muşeteşti şi în toţi aceşti ani a făcut naveta. Dacă va fi redistribuită la Dobriţa, nu ştie cum se va descurca însă cu naveta, Dobriţa fiind la o distanţă mai mare de 60 de kilometri.
„Dacă de noi, angajaţii care am muncit la Sadu o viaţă întreagă, nu le-a păsat celor de la Ministerul Sănătăţii, trebuia să se gândească la pacienţii care se tratează acolo. Am avut tot ce ne trebuie. Spitalul e modernizat, nu are datorii. Stăm pe la uşile directorilor şi nu ştim unde ne vom angaja“, a spus Anişoara Udrişte, asistentă medicală. „Toată viaţa am lucrat la Sadu, acum nu ştiu care va fi soarta noastră. Prea multe lucruri nu ştim despre această redistribuire, decât că se vor face noi modificări. Eu sunt de la Curtişoara, iar ieri (luni – n.r.) am fost anunţată că aş prinde un post la Spitalul Judeţean“, a declarat asistenta medicală Minerva Medrega, de 56 de ani.

Nu mai sunt şanse de salvare

Medicul pediatru Mihaela Bocanu a fost director medical al spitalului şi a fost redistribuită la Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti.
„Este păcat de aceşti oameni pentru că nu ştiu ce se va întâmpla cu ei, unde se vor duce. Noi, medicii, am fost mai norocoşi şi am fost redistribuiţi în mare măsură. Dar infirmierele şi îngrijitoarele nu se ştie unde se vor duce. Eu am 24 de ani de muncă la Sadu. Ministerul a luat această decizie fără să îi pese de soarta nimănui, nici a angajaţilor, nici a bolnavilor. Degeaba încearcă CJ Gorj să preia spitalul. Nu cred că va primi avizul Ministerului Sănătăţii“, a declarat medicul Mihaela Bocanu. Constantin Pălivan, directorul medical al Spitalului Judeţean Târgu Jiu, a declarat că nu comentează, dar îi pare rău de oameni. „Până nu se vor lămuri lucrurile, nu am ce comenta. Îmi pare rău de oameni, au muncit o viaţă acolo. Mare păcat. Ne gândim că am putea fi şi noi la un moment dat, pe viitor, în situaţia lor“, a spus doctorul Pălivan.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU