5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoutăţi studenţeşti

Noutăţi studenţeşti

UTV caută prezentatori
Postul românesc de muzică UTV caută tineri ambiţioşi, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 34 de ani, pentru posturi de prezentatori. Toţi cei care cred că pot face faţă camerelor de filmat sunt invitaţi la casting, în redacţia UTV din Bucureşti. Indiferent de gradul de experienţă, participanţii trebuie să fie inventivi şi dornici să experimenteze lucruri noi. Cei interesaţi trebuie să trimită un CV împreună cu o poză la adresa de e-mail [email protected] până pe 9 aprilie. Concursul va avea mai multe etape. UTV este un canal românesc de muzică a cărui redacţie este formată în special din tineri, care vor să îşi exerseze capacităţile de reporteri, prezentatori, cameramani şi nu numai. Mai multe detalii puteţi găsi pe site-ul oficial utv.ro.
• Ştefania Bătrînca

Burse în SUA
Comisia Fullbright România invită studenţii din ultimul an de facultate, masteranzii, doctoranzii, dar şi cercetătorii români să aplice pentru Bursa Fullbright Junior Award, prin care pot studia timp de un an în SUA. Bursa cuprinde taxele de şcolarizare, transportul, asigurarea medicală şi indemnizaţia de întreţinere lunară. Aplicanţii trebuie să fie cetăţeni români, să înveţe la o universitate de stat sau privată şi să vorbească fluent limba engleză. Aceştia trebuie să trimită trei scrisori de recomandare din partea unor profesori universitari, diplomă sau adeverinţă de la facultate. De asemenea, trebuie completată şi o cerere on line care se găseşte pe http://www.fulbright.ro/index.php. Această bursă nu se adresează studenţilor la Medicină. Data-limită pentru înscrieri este 15 mai.
• Ştefania Bătrînca

Doctorat în economie în Germania
Universitatea din Koln propune opt burse doctorale în cadrul Facultăţii de Management, Ştiinţe Economice şi Ştiinţe Sociale.
Bursa oferită este de 1.103 euro pe lună, timp de trei ani, plus achitarea cheltuielilor de călătorie în cazul conferinţelor, a şcolilor de vară etc. Cursurile sunt predate în limba engleză. Programul începe în luna octombrie. Detalii suplimentare pot fi găsite pe site-ul www.studenţie.ro, căutând opţiunea SOCLIFE.
• Anca Ungurenuş

Editor la revista Naţional Magazin
Naţional Magazin este o publicaţie nouă, care apare începând de luna aceasta. Echipa deja formată doreşte să se mărească, astfel că se caută editori. Activitatea se bazează, în principiu, pe recenzii şi cronici de film. Pentru început, munca este benevolă şi este nevoie de o persoană iubitoare de filme şi care să fie mai puţin interesată de aspectul financiar. Pentru înscrieri, doritorii pot trimite un e-mail la [email protected], cu câteva detalii despre filmele şi actorii favoriţi şi un exemplu de recenzie la un film preferat. Totodată, sunt căutaţi şi editori pentru secţiunile de „Modă“ şi „Teatru“.
• Anca Ungurenuş

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS