16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExcursie de 6.000 de euro în Dubai

Excursie de 6.000 de euro în Dubai

Viceprimarul Mărinică Dincă şi directorul Regiei de Transport Craiova (RAT), Marinel Florescu, vor scăpa pentru câteva zile de gropile din asfalt şi de aglomeraţia de pe străzi. Ei vor pleca pe un tărâm de vis, tocmai în Dubai, unde, în perioada 10-14 aprilie, vor participa la un Congres Mondial al Uniunii Internaţionale a Transportatorilor Publici. Într-un răspuns trimis GdS, Primăria Craiova a precizat că deplasarea viceprimarului în Dubai va costa municipalitatea 12.742 de lei, din care peste 2.300 de lei reprezintă cheltuielile cu deplasarea, peste 6.700 de lei contravaloarea taxei de participare şi 3.600 de lei cheltuielile de cazare.
În taxa de participare intră prezenţa la cele patru zile ale congresului, vizitarea unei expoziţii, bonuri pentru masă, turul oraşului, recepţii şi evenimente culturale, dar şi materialele referitoare la congres.
Aceeaşi sumă o va cheltui şi Regia de Transport pentru deplasarea directorului Florescu. Banii au fost deja aprobaţi în Consiliul de Administraţie al Regiei. În total, excursia de patru zile la congresul mondial va costa primăria şi RAT 25.500 de lei, adică 6.300 de euro. Întrebat dacă era oportună o astfel de plecare, directorul RAT a spus că participarea la congres nu va fi pasivă. „Doar nu credeţi că vom fi cazaţi la Burj Al Arab, la hotel de şapte stele?! Vom sta la unul de patru stele. Nu participăm pasiv la acest congres, nu mergem şi apoi doar plecăm. Invitaţia de a participa ne-a făcut-o Uniunea Naţională a Transportatorilor Publici, unde eu sunt membru în Biroul Executiv.
Din delegaţia română fac parte, în total, 30 de persoane. Printre ei sunt şi primarii din Timişoara şi Alba-Iulia. Noi nu ne luăm soţiile cu noi, alţii aşa am auzit că vor face, dar vor suporta ei costurile“, a explicat Florescu. Directorul RAT a spus că el doreşte să se intereseze de noile tehnologii şi modele de autobuze.
La o simplă studiere a programului celor patru zile, GdS a aflat că prima zi de congres va debuta cu un tur de două ore şi jumătate al oraşului Dubai, care include vizita la Mall of the Emirates, unul dintre cele mai mari mall-uri din lume, la Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, dar şi vizita la Burj Al Arab, cel mai luxos hotel din lume, cotat la şapte stele. Programul continuă cu sesiuni de discuţii până spre seară, încheiate cu petreceri sau seri culturale. Congresul se încheie în noaptea de 14 aprilie în acorduri de poveste unde participanţii vor fi introduşi într-o atmosferă de poveste specifică celor 1001 de nopţi. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII