24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate14,7 milioane de lei pentru dezvoltarea oraşului Filiaşi

14,7 milioane de lei pentru dezvoltarea oraşului Filiaşi

Ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, a semnat miercuri cele două contracte de finanţare incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) depus de oraşul Filiaşi, în valoare totală de 14,7 milioane de lei, a anunţat MDRT.
Astfel, proiectul „Modernizare străzi, trotuare şi înfiinţare parcare auto în oraşul Filiaşi, judeţul Dolj“ are ca obiectiv îmbunătăţirea calităţii vieţii prin modernizarea infrastructurii de transport a oraşului Filiaşi şi se va desfăşura pe parcursul a şase luni, având o valoare totală de 14.397.351 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 11.404.626 de lei.
Proiectul „Sistem de supraveghere urban, în oraşul Filiaşi, judeţul Dolj“ îşi propune sporirea siguranţei şi securităţii în spaţiile publice prin caracterul preventiv menit să descurajeze infracţionalitatea, asigurarea de probe în instanţă pentru eventuale infracţiuni, monitorizarea şi gestionarea unor servicii publice, precum: salubrizare, deszăpezire, reparaţii la infrastructură şi scăderea timpului de răspuns în cazul intervenţiilor pentru situaţii de urgenţă. Valoarea totală a proiectului, care se va derula pe parcursul a şase luni, este de 381.768 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 301.720 de lei.
Prin implementarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, oraşul Filiaşi îşi propune să sprijine dezvoltarea economică şi socială în mod durabil şi echilibrat teritorial, creşterea calităţii vieţii şi crearea de noi locuri de muncă, precum şi asigurarea serviciilor care promovează egalitatea de şanse şi incluziunea socială.
Programul Operaţional Regional finanţează, în cadrul Axei prioritare 1, pe baza unor planuri integrate de dezvoltare, proiecte promovate de centre urbane – oraşe/municipii cu peste 10.000 de locuitori, altele decât polii de creştere şi polii de dezvoltare urbană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU