10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSănătatea, la expoziţie

Sănătatea, la expoziţie

Zeci de craioveni, majoritatea pensionari, au înfruntat ieri ploaia pentru a putea fi prezenţi la deschiderea Expoziţiei de Sănătate.
La ora 15.00, se formase deja o coadă de aproximativ 50 de persoane care aşteptau nerăbdătoare să intre în holul mare al Teatrului Naţional „Marin Sorescu“. Câteva minute mai târziu, organizatorii au tăiat panglica inaugurală a evenimentului şi au permis intrarea primului grup de vizitatori. Aceştia au primit câte o fişă, apoi au fost îndrumaţi rând pe rând spre cele opt standuri informative unde au putut să afle lucruri interesante, de la studenţi medicinişti, despre cei opt factori care contribuie la menţinerea sănătăţii: soare, aer, nutriţie, apă, odihnă, exerciţiu fizic, temperatură şi echilibru.
Cu „lecţia“ învăţată, vizitatorii au fost daţi pe mâna specialiştilor, care i-au măsurat, cântărit, le-au luat tensiunea, le-au calculat coeficientul de masă corporală etc. Rezultatele tuturor testelor au fost notate în fişele medicale şi introduse într-o bază de date, iar cei care au dorit au beneficiat gratuit de o consultaţie oferită chiar în holul teatrului de un medic specialist.  
Pentru măsurarea glicemiei şi colesterolului, cei interesaţi trebuie să nu mănânce cu cel puţin patru ore înainte. Organizatorii speră ca în zilele următoare să crească şi interesul tinerilor pentru acest eveniment.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU