14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Descoperă România

Colţul sălbatic al României
Cheile Nerei, situate în judeţul Caraş-Severin, între localităţile Sasca Montană şi Sopotul Nou, se întind pe 22 de kilometri. Peisajele, cascadele, pădurile şi stâncile greu accesibile creează imaginea unei colţ sălbatic de natură. În partea estică a cheilor (dinspre amonte) întâlnim Lacul Dracului, un fenomen carstic unic, iar în partea vestică se poate ajunge la Lacul Ochiul Beiului, unde apa are o culoare albastru-verzui. Aici avem şi Cascadele Beuşniţei. Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa se numără printre cele zece parcuri naţionale existente în ţară. El ocupă zona sudică a Munţilor Aninei şi partea nordică a Munţilor Locvei, având o suprafaţă de 36.364,8 hectare, ce include şase rezervaţii. Tot aici se mai poate vedea şi canionul Valea Rea. Cheile Nerei, prin sălbăticia şi frumuseţea pe care o dezvăluie, plasează ţara noastră în rândul ţinuturilor cu peisaje deosebite.
• Florentina Decă

Rânca din Oltenia
Cum iarna se încăpăţânează să rămână în ţara noastră, o zonă ce atrage mulţi turişti în această perioadă este Rânca. Situată la 1.600 de metri altitudine, la poalele Vârfului Păpuşa, în Munţii Parâng, staţiunea Rânca este ideală pentru iubitorii de adrenalină. Aici există două pârtii naturale, teleschi şi nocturnă pentru practicarea sporturilor de iarnă. O pârtie este pentru nivel mediu, cu o lungime de 500 de metri, şi una pentru începători şi are 600 de metri. Aceasta din urmă este dotată cu teleschi, nocturnă, babyschi şi sonorizare.
În Rânca putem închiria ATV-uri, contra sumei de aproximativ 100 de lei pe oră, sau snowmobile, dacă plătim între 120 şi 150 de lei pe oră. Zborul cu parapanta şi traseele turistice, care pot fi străbătute cu maşini sau motociclete de teren, sunt alte posibilităţi de distracţie pentru cei care ajung aici.
• Raluca Săcuianu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII