16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatenoutăţi studenţeşti

noutăţi studenţeşti

Competiţie media pentru studenţi
„Migrants in the Spotlight“ este un proiect finanţat de Comisia Europeană, care îşi propune să-i determine pe reprezentaţii mass-media să promoveze şi să explice fenomenul migraţiei. În acest sens, a fost lansată o competiţie media internaţională pentru tinerii cu vârsta între 18 şi 28 de ani din spaţiul Uniunii Europene care studiază jurnalismul. Concursul are două secţiuni: articol şi documentar de scurtmetraj, iar tema aleasă trebuie să trateze într-o manieră creativă aspecte privind migraţia (în special imigraţia). Aplicaţiile trebuie să fie în limba engleză şi se depun până pe 4 aprilie pe site-ul oficial www.mits-eu.org. Premiile sunt următoarele: 1.000 de euro pentru locul întâi, 500 de euro pentru locul doi şi 200 de euro pentru locul al treilea.
• Ştefania Bătrînca

Caravana universităţii
Universitatea din Craiova derulează, în perioada 28 februarie-31 martie, prin Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională, a V-a ediţie a proiectului „Caravana învăţământului oltean“. Scopul programului este prezentarea ofertei educaţionale a universităţii din Bănie în peste 120 de licee din cele cinci judeţe ale Olteniei. Campania de promovare va fi realizată de către reprezentanţi ai facultăţilor şi membri ai Convenţiei Organizaţiilor Studenţeşti (COS). Aceştia vor distribui oferta educaţională elevilor din anii terminali şi vor purta discuţii privind procedurile de admitere şi viaţa studenţească la unitatea de învăţământ superior. Primele licee vizitate vor fi cele din Slatina.
• Ştefania Bătrînca

Şcoala de jurnalism INTACT
Grupul Intact şi-a deschis o şcoală de media. Numele ei este Intact Media Academy, iar doritorii se pot specializa ca reporteri, prezentatori TV, editori imagine şi cameramani. Proiectul este coordonat de Sandra Stoicescu, iar cursurile vor începe pe 21 martie, taxa pentru trei luni fiind de 1.500 de euro. Printre profesori se vor număra Mihai Gâdea, Simona Gherghe, Lucian Mândruţă, iar lista invitaţilor permanenţi cuprinde nume precum Mircea Badea, Daniel Morar sau Andreea Berecleanu. Înscrierile au început pe 22 februarie şi se vor încheia pe 15 martie. Ele se pot face on line, pe site-ul www.intactmediaacademy.ro.
• Anca Ungurenuş

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS