6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRenunţarea la facultate, o idee bună sau rea?

Renunţarea la facultate, o idee bună sau rea?

Majoritatea tinerilor sunt în măsură să-şi aleagă propria traiectorie în viaţă. Opţiunile sunt, de regulă, restrânse: studii superioare sau renunţarea la facultate în favoarea unei slujbe care să le asigure un venit lunar.
Alexandru Ş. (19 ani): „Ca să faci o facultate îţi trebuie multă concentrare, răbdare şi atenţie. Dacă ştii că nu poţi să faci faţă, mai bine nu te mai apuci“.
Mihuţ D. (21 de ani): „Eu m-am gândit de câteva ori să renunţ şi am ajuns la concluzia că ar fi o idee proastă. Din punctul meu de vedere, facultatea asta, aşa cum o fi ea, mă ajută să mă angajez când termin. Dacă renunţam, pierdeam câţiva ani cu altă facultate şi oricum nu aveam nici o certitudine că puteam să fac ceva. Aşa că, «ciocu’ mic şi joc de glezne»“.
Maria S. (22 de ani): „Dacă descoperi că nu-ţi place ceea ce înveţi, de ce să nu renunţi? E mai bine să renunţi la ceva care te împiedică să faci ce-ţi place“.
Andreea C. (17 ani): „Eu cred că fără o facultate nu prea poţi să faci nimic. Ar fi bine să nu renunţi la ea; toată lumea cere diplome şi acte, nu te mai întreabă dacă ştii să faci asta sau aia. Nu trebuie să te opui mersului lucrurilor“.
Marius M. (23 de ani): „Dacă Dumnezeu nu ţi-a dat o vocaţie, du-te la muncă! Nu înţeleg de ce s-a renunţat la examenul de admitere la majoritatea facultăţilor“.

Anca Ungurenuş

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII