16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRommel Voicu contestă pedeapsa primită

Rommel Voicu contestă pedeapsa primită

Tânărul doljean condamnat la 16 ani şi opt luni de închisoare pentru uciderea elevului Andrei Goreci şi rănirea lui Cristian Manea, a făcut apel împotriva hotărârii Tribunalului Dolj în speranţa că va primi o pedeapsă mai mică. Şi părţile civile din dosar, părinţii lui Andrei Goreci, dar şi Cristian Manea, au atacat cu apel hotărârea Tribunalului Dolj, cerând o pedeapsă mai mare pentru inculpat.
Pe 7 octombrie, în jurul prânzului, în urma unei altercaţii izbucnite în apropierea Liceului „Tudor Arghezi“ din Craiova, Rommel Voicu, un fost elev al aceluiaşi liceu, i-a înjunghiat cu un cuţit pe Andrei Goreci şi Cristian Manea, ambii elevi în clasa a XI-a. La faţa locului a ajuns o ambulanţă SMURD, însă medicii nu au mai reuşit să îi salveze viaţa lui Andrei, care fusese lovit de două ori cu cuţitul în inimă. Manea a fost rănit la o mână şi în spate, însă leziunile nu au fost grave.
După ce i-a înjunghiat pe cei doi elevi, Voicu a fugit, însă a fost prins câteva ore mai târziu, iar a doua zi a fost arestat preventiv.
În decembrie, Voicu a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat, tentativă de omor calificat şi port ilegal de armă albă. La jumătatea lunii ianuarie, la primul termen de judecată, Rommel Voicu a fost condamnat în baza Legii micii reforme în justiţie, care prevede că, dacă inculpatul îşi recunoaşte faptele comise înainte de începerea cercetării judecătoreşti, instanţa poate aplica o pedeapsă redusă cu o treime.
Dacă, în mod normal, Voicu ar fi putut fi condamnat la o pedeapsă cu închisoarea între 15 şi 25 de ani pentru omor calificat, Tribunalul Dolj l-a condamnat la 16 ani şi opt luni de închisoare, deşi avocata inculpatului a insistat ca acesta să primească numai zece ani.
Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova atât de inculpat, cât şi de părţile civile din dosar. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj nu au mai făcut apel în acest caz.
Dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel Craiova marţi, primul termen fiind fixat de instanţă pentru 2 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII