10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGheorghe Avram a fost arestat preventiv

Gheorghe Avram a fost arestat preventiv

Gheorghe Avram, noul suspect în dosarul crimei comise la Pojogeni în vara anului 1992 şi în care Marcel Ţundrea a făcut închisoare pe nedrept, a fost arestat preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, conducere fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice şi distrugere, după ce a furat un autoturism, dar şi de violare de domiciliu şi lovire, după ce a agresat o bătrână din Ţicleni.

Gheorghe Avram a fost arestat preventiv ieri după ce fusese reţinut marţi seară de poliţiştii gorjeni pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, pe numele său fiind deschise două dosare de urmărire penală. Judecătorii au admis emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru  29 de zile. Gheorghe Avram este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei. De asemenea, Gheorghe Avram mai este cercetat şi pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu, lovire şi alte violenţe după ce a agresat o bătrână. Pe raza oraşului Ţicleni, în noaptea de luni spre marţi, au avut loc trei evenimente: o bătrână de 68 ani a fost găsită decedată în curtea imobilului unde locuia singură, altă bătrână a fost agresată fizic, iar o maşină a fost descoperită avariată pe marginea şoselei. Rezultatul necropsiei în cazul bătrânei decedate a relevat faptul că Avram nu a avut nici o legătură cu fapta.  

Avram a agresat o bătrână din Ţicleni

Legătura lui cu celelalte două evenimente din Ţicleni l-au costat pe bărbat libertatea.
„Avram împreună cu trei prieteni au consumat băuturi alcoolice şi au plecat cu maşina. La Ţicleni, au fost opriţi de poliţie, iar şoferul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea probelor biologice. Gheorghe Avram a profitat de faptul că şoferul a lăsat cheile în contact şi a plecat cu maşina. La scurt timp a accidentat-o, lovind un cap de pod, apoi a părăsit locul faptei. În aceeaşi noapte, adică luni spre marţi, Gheorghe Avram a intrat peste o bătrână şi a agresat-o fizic. Femeia l-a recunoscut ca fiind autorul agresiunii“, a spus comisarul Ion Buculea, şeful Poliţiei Ţicleni.
„A intrat peste mine în casă şi m-a bătut, m-a lovit peste faţă cu picioarele, peste coaste. A lovit-o şi pe nepoata mea, o fetiţă de  zece ani. A intrat peste noi în casă şi ne-a luat la bătaie. Nu ştiu ce a avut cu noi. Sper să fie pedepsit. Mi-e tare frică. Să ajung în halul ăsta de bătută“ , a spus Maria Petec, de 60 de ani, Ţicleni.  

Gheorghe Avram, suspect în crima de la Pojogeni din 1992

O echipă de procurori condusă de Marius Iacob, şeful Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti, au venit luni la Târgu Jiu pentru a audia mai multe persoane în dosarul unei crime de acum 19 ani, crimă pentru care a fost închis pe nedrept Marcel Ţundrea.
Procurorii bucureşteni au deschis un nou dosar de urmărire penală în baza probelor ADN care au demonstrat că Marcel Ţundrea nu este autorul crimei din 1992 de la Pojogeni. În noul dosar, potrivit lui Marius Iacob, graţie testului ADN, principalul suspect este Gheorghe Avram, de 42 de ani, din Pojogeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII