14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFiscul îl caută pe Mititelu la FRF

Fiscul îl caută pe Mititelu la FRF

Fiscul s-a interesat la Federaţia Română de Fotbal (FRF) cum poate pune sechestru pe drepturile federative ale jucătorilor, în caz că activele imobiliare ale clubului nu acoperă datoriile către bugetul de stat. Creditorii se înghesuie la uşa clubului, care nu are lichidităţi să plătească serviciile firmei de pază sau biletele tipărite pentru meciurile de acasă.

Clubul de fotbal Universitatea Craiova are datorii către bugetul consolidat al statului de peste 1,8 milioane de euro, iar fiscul doljean a pus deja sechestru pe câteva terenuri din Craiova deţinute de firmă. Finanţatorul Adrian Mititelu are şi el sechestru pe cota de 11% din acţiunile clubului. Societatea care administrează clubul, Fotbal Club „U“ Craiova SA, se află în insolvenţă, însă executarea procedurii a fost suspendată temporar. Debitele către fisc cresc pe zi ce trece, iar valoarea sechestrelor scade, pentru că piaţa imobiliară este blocată şi nimeni nu este interesat de terenurile clubului. Fiscul a luat şi alte măsuri: a pus sechestru pe conturile Fotbal Club „U“ Craiova SA. Orice sumă care rulează prin conturi riscă să fie încasată de stat. Fiscul a purtat în ultima vreme o corespondenţă cu FRF, interesându-se care sunt procedurile pentru punerea sub sechestru a drepturilor federative ale jucătorilor.
„Valoarea garanţiilor ajunge la 150% din valoarea creanţei, însă, dacă garanţiile scad sub valoarea creanţei, trebuie să extindem sechestrele. Ne-am interesat la FRF care este procedura prin care putem extinde sechestrul asupra drepturilor federative ale jucătorilor. Răspunsul a fost că nu este treaba lor. Trebuie să studiem legislaţia în domeniu, pentru a vedea în ce condiţii putem institui aceste sechestre“, spun oficialii fiscului doljean.

Bilete neplătite pentru meciurile de acasă

Între timp, tabloul general al creditorilor începe să capete proporţii. Tot mai mulţi parteneri de afaceri ai clubului reclamă că nu şi-au primit banii. Aşa este şi cazul societăţii S.I. Kompass SRL, la care clubul a apelat pentru tipărirea unor bilete la meciurile de acasă ale echipei. Societatea a tipărit 10.300 de bilete pentru partida Universitatea Craiova – Politehnica Iaşi, 18.200 de bilete pentru meciul Universitatea Craiova – FC Timişoara, 10.300 de bilete pentru meciul Universitatea Craiova – FC Braşov, precum şi 10.000 de bilete pentru meciul Universitatea Craiova – Astra Ploieşti. Suma pe care firma o are de recuperat este de 10.743,33 lei.
Altă societate care nu a primit banii este firma de protecţie şi pază Ardia SRL, care a asigurat paza la meciurile de acasă ale echipei timp de doi ani, după cum a spus patronul Remus Anghelescu.
„Am asigurat paza timp de doi ani, înainte ca echipa să plece la Turnu Severin. Avem de încasat restanţe de 160.000 de lei. Sumele sunt recunoscute, certe şi exigibile. Vom trece la executare silită“, a spus Anghelescu. De altfel, firma a depus deja o acţiune în instanţă pentru recuperarea banilor.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII