14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii se înghesuie la plata impozitelor

Craiovenii se înghesuie la plata impozitelor

Mii de craioveni au dat fuga să-şi achite, în primele zile, impozitul pe locuinţe, pe terenuri şi maşini. Oamenii au dat năvală la ghişeele Direcţiei de Impozite şi Taxe pentru a mai scăpa „de dările pe anul acesta“. Cine plăteşte până pe 31 martie are o reducere de 10%.

Mii de craioveni conştiincioşi au dat fuga la Direcţia de Impozite şi Taxe din cadrul primăriei în primele zile de când s-a permis plata impozitelor pe proprietate pe anul în curs. Teoretic, plăţile ar fi început de pe 10 ianuarie, practic, însă, de pe data de 6 s-au prezentat craioveni la ghişee pentru a li se încasa impozitele pe case, maşini şi terenuri. Săptămâna aceasta, cozile au fost destul de mari. Totuşi, până acum au fost mai puţini craioveni la ghişee faţă de alţi ani, ceea ce înseamnă că oamenii au început să înţeleagă că reducerea de 10% este valabilă până la 31 martie şi au destul timp să plătească în mod civilizat (cu reducere), fără să se calce în picioare pe la ghişee. Ieri, în special bătrânii s-au arătat dornici să scape de plata acestui impozit. „Am venit acum să-mi iau o grijă. Să scap de el. Mi-e teamă că se răzgândesc ăştia şi ne pun să plătim mai mult. Auzisem că sunt cozi interminabile, dar văd că merge repede“, a spus Nicoleta Rinder, din Craiova. „Am venit să plătesc ca să prind reducerea. Ce dacă a fost coadă, nu mă sperie aglomeraţia“, a spus M. Popa, pensionar din Craiova.

2.000 de oameni pe zi

Directorul Direcţiei de Impozite şi Taxe din cadrul primăriei, Sorin Marcu, a precizat că în cele câteva zile de când se plătesc impozitele locale pe Craiova au venit la ghişee, în medie, cam 3.000 de persoane pe zi, peste 2.000 dintre acestea stând la coadă doar pentru plata impozitelor. „Până acum s-au încasat circa 1,2 milioane de lei drept impozite locale numai de la persoane fizice. Valoarea impozitelor este aceeaşi ca anul trecut, iar cine plăteşte până la 31 martie primeşte o bonificaţie de 10% din impozit“, a precizat Sorin Marcu. Potrivit acestuia, în Craiova sunt înregistrate la Direcţia de Impozite şi Taxe 106.000 de maşini şi 85.000 de apartamente. Pentru o garsonieră (22 de metri pătraţi), în zona B a oraşului, de exemplu, impozitul este de 52 de lei, pentru un apartament cu două camere (50 de metri pătraţi) – 123 de lei, iar pentru unul cu trei camere (70 de metri pătraţi) – 152 de lei. Cine are mai multe case sau mai multe maşini va plăti un impozit pe clădiri mai mare pentru a doua, a treia sau pentru mai multe proprietăţi, respectiv o taxă de parcare mai mare pentru autovehicule.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII