12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCalificarea, o şansă pentru şomeri

Calificarea, o şansă pentru şomeri

Pentru a se asigura că pe piaţa forţei de muncă din Dolj este personal calificat în conformitate cu cerinţele şi tehnnologiile actuale, firmele au început să se implice din ce în ce mai mult în formarea viitorilor angajaţi.

În ultimii ani, SC Automonza SRL, în parteneriat cu Facultatea de Mecanică şi Grupul Şcolar „George Bibescu“, a implementat proiectul „Măsuri active în vederea creşterii şanselor de inserţie pe piaţa muncii a persoanelor neocupate“, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013. „Obiectivul general al proiectului l-a reprezentat facilitarea integrării pe piaţa muncii a 84 de persoane neocupate sau şomeri tineri din mediul urban şi rural din judeţul Dolj, prin perfecţionarea în domeniul mecanic auto pentru o mai bună corelare între aptitudinile individuale, educaţie şi potenţialul de muncă şi oportunităţile de pe piaţa muncii şi angajarea a 30% din cursanţi“, a declarat Raluca Maria Panait, manager de proiect, reprezentantul firmei Automonza, la seminarul „Egali pe piaţa muncii“, organizat miercuri la Craiova.
30% dintre cele 84 de persoane care au participat la programele de formare profesională au reuşit să-şi găsească un loc de muncă sau urmează altă formă de pregătire.

Colaborarea este esenţială pe piaţa muncii

Potrivit managerului de proiect, prin acest parteneriat încheiat pentru derularea acestui proiect s-au deschis noi canale de colaborare între mediul de afaceri, mediul academic şi mediul preuniveristar, îmbunătăţindu-se calitatea forţei de muncă pe piaţa serviciilor auto, ceea ce va duce la întărirea poziţiei beneficiarului pe piaţa serviciilor auto la nivel regional şi naţional. Va avea un impact semnificativ asupra pieţei forţei de muncă.
„Ne-am asumat acest rol de vector în comunitatea profesională şi am dobândit foarte multă experienţă atât în acest concept de formare continuă, cât şi în optimizarea oportunităţilor de angajare pe piaţa muncii, experinţă pe care sperăm s-o folosim şi în mediul academic. Au fost condiţii extraordinare la Automonza, condiţii pe care ni le-am dori şi în alte structuri de formare profesională. Doresc să continuăm împreună să creăm un mediu de formare profesională atât pe domeniul de autovehicule rutiere, cât şi pe cel de transporturi şi construcţii“, a declarat conf. univ. dr. ing. Ilie Dumitru, prodecan Calitatea Învăţământului al Facultăţii de Mecanică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS