10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul ministru ucrainean de interne a fost arestat

Fostul ministru ucrainean de interne a fost arestat

Fostul ministru ucrainean de Interne, Iurii Luţenko, a fost reţinut ieri de poliţia ucraineană. Fostul demnitar a fost dus la un centru de detenţie, în aşteptarea procesului, a anunţat purtătorul său de cuvânt, relatează RIA Novosti. Asta în timp ce fostul prim-ministru al Executivului de la Kiev, Iulia Timoşenko, este acuzată de abuz de putere.
El este acuzat de deturnarea fondurilor guvernamentale şi abuz de putere. De asemenea, este acuzat că i-a dat un salariu excesiv şoferului său şi i-a acordat funcţii. Conform unor date, prejudiciul adus statului de fostul ministru se ridică la două miliarde şi jumătate de dolari. Iurii Luţenko a deţinut funcţia de ministru de Interne în perioada 2005-2006. La începutul acestei săptămâni, fostul prim-viceministru al justiţiei, Evgheni Korniciuk, a fost arestat într-un caz privitor la compania Naftogaz.
Şi alţi oficiali din fostul Guvern Iulia Tumoşenko sunt anchetaţi. Procurorii spun că Luţenko şi-ar fi atribuit mai multe proprietăţi publice, folosindu-se de funcţia pe care a deţinut-o.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS