16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFord B-Max - surpriza de la Geneva

Ford B-Max – surpriza de la Geneva

Noul model Ford B-Max va înlocui actualul Fusion la Salonul Auto de la Geneva, care va avea loc în martie 2011. Producţia la capacitate maximă ar începe în 2012, dar Ford nu confirmă că acesta va fi modelul fabricat la Craiova. Ford a precizat, pentru GdS, că 90% dintre maşinile care se vor produce în Bănie vor fi destinate exportului.

Ford B-Max, autovehiculul de talie mică despre care se spune că va fi produs în fabrica auto de la Craiova, ar putea fi prezentat în premieră anul viitor la Salonul Auto de la Geneva, potrivit informaţiilor publicate pe 9 decembrie de Automotive News Europe. Ford Europa plănuieşte să dezvolte un concept B-Max care va înlocui actualul Ford Fusion în cadrul Salonului Auto de la Geneva, în martie 2011, conform unei surse din cadrul companiei, titrează Automotive News Europe. Potrivit aceleiaşi surse, vehiculul va intra în producţie până la finalul anului 2011 la uzina Ford de la Craiova. De asemenea, vânzările noului model B-Max pe pieţele europene vor începe în primele luni ale lui 2012, scrie Automotive News Europe.

Fabrica va produce
„la capacitate maximă“ în 2012

Un purtător de cuvânt al Ford Europa a reiterat afirmaţiile anterioare referitoare la planurile sale cu uzina de la Craiova: „Este un vehicul din segmentul B şi va intra în producţie la capacitate maximă la începutul lui 2012“. În România, tot ce spune Ford despre modelul care va intra în producţie la Craiova este că va fi un model de clasă mică. Cei de la Ford Europa completează că B-Max va fi cel mai mic model din gama europeană a monovolumelor, ce include acum C-Max şi S-Max. Potrivit informaţiilor prezentate de Automotive News Europe, în fabrica de la Craiova se vor produce 150.000 de autovehicule pe an din segmentul B.

Ford nu confirmă oficial informaţia legată de B-Max

Contactaţi de GdS, reprezentanţii Ford România nu confirmă informaţia legată de modelul ce se va produce la Craiova. „Ford nu a făcut nici un anunţ oficial în acest sens şi, ca atare, nu putem confirma această informaţie. De asemenea, Ford nu a comunicat până în prezent numele noului model ce se va construi la Craiova. Tot ceea ce am spus este că va fi o maşină de clasă mică, dar care nu este nici Fiesta, nici Ka“, au declarat reprezentanţii companiei.

De fapt, ar putea fi două modele care intră în fabricaţie la Craiova

La solicitarea GdS, reprezentanţii Ford România răspund că pentru Craiova există trei proiecte. Din declaraţiile lor reiese că, la Craiova, Ford va introduce două modele în fabricaţie. „După cum a afirmat John Fleming (fostul preşedinte al Ford Europa – n.r.) în luna august a acestui an, Ford a stabilit trei proiecte pentru Craiova. Primul se referă la un produs nou care va fi lansat anul viitor. Al doilea proiect va fi lansat în 2012. Cel de-al treilea proiect, care vizează producţia unui motor de înaltă tehnologie, va fi, de asemenea, lansat în 2012“, a precizat Nadia Crişan, membru în Consiliul de Administraţie al Ford România. Reprezentanţii Ford nu au detaliat care va fi „al doilea proiect“, al doilea automobil care va intra în producţie în Bănie.

90% din producţie
va merge la export

Ford România a declarat pentru GdS că 90% din producţie ar urma să fie exportată. „Toate vor fi proiecte de înaltă tehnologie şi vor contribui semnificativ la bugetul statului, întrucât peste 90% din volumul de producţie va fi exportat. Ne menţinem cu fermitate angajamentul de a efectua investiţii în valoare de 675 de milioane de euro, o parte semnificativă din acestea fiind deja realizate“, a declarat, pentru GdS, Nadia Crişan.
În prezent, în uzina craioveană se asamblează modelul Transit Connect – o autoutilitară uşoară. Maşinile asamblate în uzina Ford din Craiova merg la export în mai multe state europene (Germania, Spania, Marea Britanie etc.). Cel mai probabil, modelul din gama B-Max – dacă acesta se va produce la Craiova – ar urma să fie exportat în Europa, iar restul ar putea rămâne pentru piaţa internă. Compania nu are în plan să vândă acest nou model pe piaţa din SUA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII