14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSuperofertă de la Fisc: bunuri în litigiu

Superofertă de la Fisc: bunuri în litigiu

Activele Frigorifer Craiova, precum şi abatoarele de la Mofleni şi Podari sunt din nou scoase la vânzare de Fisc, la preţuri de chilipir. Potenţialii clienţi sunt atenţionaţi că bunurile se află în litigiu.
 
Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj scoate la licitaţie pe 6 decembrie cele mai interesante active deţinute de Carnexpod SA Podari: abatoarele Mofleni şi Podari, precum şi complexul Frigorifer Craiova. Cel mai valoros activ este Frigorifer, care deţine teren intravilan de 21.000 mp şi un preţ de pornire a licitaţiei de 4,3 milioane de lei. Urmează abatorul de la Podari – 68.000 mp la preţul de pornire de 2,3 milioane de lei şi abatorul de la Mofleni, cu teren intravilan de 22.000 mp, al cărui preţ de pornire este de 693.000 de lei. Până aici, de notat ar fi preţurile de chilipir pe care Fiscul le cere pentru aceste active, unele în locaţii excelente. Toate preţurile au reduceri de 50% faţă de valoarea de evaluare, nu pentru că se apropie luna cadourilor, ci pentru că la precedentele licitaţii activele nu au putut fi valorificate. Partea interesantă urmează abia acum: toate activele sunt în litigiu, ele fiind revendicate atât de Banca Internaţională a Religiilor (BIR) SA Bucureşti, cât şi de BDJ SA Craiova. Ce au în comun revendicatorii? Pe Dinel Staicu, preşedintele SIF Oltenia. Printr-o schemă ingenioasă de procese în justiţie, Dinel a reuşit să jongleze cu bunurile ca ele să nu poată fi executate de creditori. Spre exemplu, Dinel se află atât în spatele Carnexpod Podari, cât şi al BDJ SA Craiova, cele două societăţi care revendică activele. Aşadar, când Fiscul vrea să execute Carnexpod – pentru datoriile către bugetul de stat – BDJ suspendă executarea pe motiv că bunurile îi aparţin. Când executorii BIR vor să execute BDJ, procedura este suspendată de Carnexpod. Şi tot aşa. Interesantă este tactica Fiscului doljean, care încearcă de cinci ani să execute aceste bunuri. Evident, fără succes. În anunţurile de licitaţie date publicităţii de DGFP Dolj se spune că bunurile sunt închiriate şi se află în litigiu.
În asemenea condiţii, ce îţi vinde Fiscul? „De aceea am şi menţionat că bunurile se află în litigiu. Cel care cumpără îşi asumă riscul ca firma ale cărei bunuri le executăm să piardă proprietatea asupra lor“, a spus Eugen Călinoiu, directorul general al DGFP Dolj. Mai mult, Călinoiu a explicat pentru interesaţi că „atâta timp cât executarea nu este suspendată de justiţie, ea merge înainte“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII