12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePanouri solare pentru şcoli până la sfârşitul anului

Panouri solare pentru şcoli până la sfârşitul anului

Primăria Craiova a reuşit să atribuie, pe ultima sută de metri, lucrările de amplasare a panourilor solare pe şcolile, grădiniţele şi liceele prinse în programul de înlocuire sau completare a surselor clasice de energie.

Potrivit viceprimarului craiovean Mărinică Dincă, ordinul de începere a lucrărilor pentru amplasarea panourilor solare pe unităţile de învăţământ din Craiova a fost deja emis. „Luni vor fi demarate lucrările. Termenul de finalizare este 15 decembrie şi vom urmări atent ca acest termen să fie respectat“, a spus viceprimarul Dincă.
Proiectul în valoare de 3,3 milioane de lei este derulat în colaborare cu Ministerul Mediului, prin Administraţia Fondului de Mediu, care a alocat 2,6 milioane de lei. Investiţia trebuie terminată până pe 31 decembrie, în caz contrar proiectul fiind ratat. Vor beneficia de surse de energie solară Şcoala nr. 30 „Mihai Viteazul“, Şcoala nr. 24 „Sf. Gheorghe“, Grădiniţa nr. 37 „Dumbrava Minunată“, Grădiniţa nr. 32, Şcoala nr. 29 „Nicolae Romanescu“, Şcoala nr. 39 „Nicolae Bălcescu“, Şcoala nr. 21 „Gh.Ţiţeica“, Grădiniţa nr. 53 „G. Enescu“, Grădiniţa nr. 51, Grădiniţa nr. 45 „Elena Farago“, Grădiniţa nr. 43, Grădiniţa nr. 56, Grădiniţa nr. 28, Şcoala nr. 23, Grupul Şcolar Energetic, Grupul Şcolar Industrie Alimentară „Ilie Murgulescu“, Grădiniţa Electroputere „Pinocchio“, Grădiniţa nr. 31, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“, Şcoala nr. 32 „Al. Macedonski“, Colegiul Tehnic „Ion Mincu“, Grupul Şcolar „Matei Basarab“.

Copii spălaţi cu apă rece

În multe dintre grădiniţele din Craiova cu program prelungit, unde micuţii mănâncă, dorm şi se joacă, nu există apă caldă. Mii de copii, cu vârste între trei şi şase ani, se spală pe mâini înainte şi după mese, dar şi în alte situaţii – după joacă, lucru didactic etc., cu apă rece. Aceste grădiniţe vor beneficia de sistemul de încălzire cu energie solară. S-a mai ţinut cont, la elaborarea proiectului, de situaţiile în care este asigurată furnizarea apei calde, însă aceasta nu este suficientă, este produsă cu costuri imense sau în condiţii de insecuritate (centrale vechi, degradate).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII