11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul baron Mischie s-a apucat de apicultură

Fostul baron Mischie s-a apucat de apicultură

Fostul baron de Gorj, Nicolae Mischie, a renunţat la orice intenţie de a reveni la nivel înalt în politică şi se ocupă de stupii pe care îi are în comuna natală Godineşti.

Între cele trei-patru procese penale pe care le are şi cursurile de la universitate, ex-baronul de Gorj, Nicolae Mischie, s-a apucat serios de albinărit. Este o ocupaţie care îi aduce şi venituri şi care îl ţine departe de viaţa politică din care a şi prosperat, dar care l-a şi trimis după gratii la un moment dat. Mischie nu ar reveni în politică, mai ales că a investit în câţiva zeci de stupi de care se ocupă personal, când nu are cursuri la Facultatea de Drept, din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu. Agricultura nu este o necunoscută pentru ex-preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, acesta având la Godineşti viţei, curcani, găini, vie şi grădină, cu alte cuvinte, o gospodărie în toată regula, pe lângă cele două case cu etaj din comuna de baştină a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj.

O duce mai bine ca ex-baron

Pe Nicolae Mischie nu-l tentează o revenire în politică şi declară că mediul politic s-a schimbat mult în ultimii cinci ani. De altfel, fostul şef al Consiliului Judeţean Gorj este conştient că îl avantajează rămânerea în afara politicii şi a spaţiului public în general, având în vedere că are mai multe condamnări penale la activ, însă doar una dintre acestea a rămas definitivă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Este vorba de condamnarea la un an de închisoare cu suspendare, pronunţată în dosarul „Arma“. Nici urmaşii lui Nicolae Mischie nu o duc rău. Fiul său, Alexandru Mischie, este medic la o clinică de cardiologie din oraşul Lyon, Franţa, iar fata cea mică, Maria Ioana, e studentă în anul al III-lea la actorie, la o facultate din ţară. „Nu mă tentează să revin în politică, mai ales că scena politică este bolnavă, şubredă şi de neacceptat. Îmi văd de familie, de agricultură şi facultate“, a declarat fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, care a rămas fără funcţii, dar şi-a păstrat averea dobândită în perioada în care a fost implicat în politică şi în administraţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS