3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Incendiu de proporţii la un depozit de furaje

Mehedinţi: Incendiu de proporţii la un depozit de furaje

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” a fost alertat aseară, prin apelul unic de urgenţă 112, cu privire la producerea unui incendiu la un depozit de furaje, în comuna Punghina. La faţa locului, s-au deplasat 2 autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi 6 pompieri, din cadrul Staţiei de Pompieri Vânju Mare, care au intervenit pentru lichidarea incendiului. Până la lichidarea incendiului, care a durat aproximativ o oră şi jumătate, au ars 2 tone de plante furajere. Datorită intervenţiei pompierilor, incendiul nu a pus în pericol locuinţele aflate în apropiere. După efectuarea cercetărilor, s-a constatat drept cauză probabilă de producere a incendiului, fumatul în locuri nepermise.   
În ultimele 3 luni ale acestui an, pe raza judeţului Mehedinţi, au izbucnit 26 de incendii la depozitele de furaje, având în vedere că, de la începutul anului şi până în prezent, numărul acestora a fost de 35.  Comparativ cu anul 2009, când, din totalul de 59, 24 de incendii au izbucnit la depozite de furaje în lunile august, septembrie şi octombrie, putem concluziona faptul că, în perioada analizată, numărul incendiilor izbucnite la depozite de furaje, a crescut cu 2.   
Principalele reguli de prevenire a incendiilor la depozitele de furaje sunt următoarele:
– amplasarea, la distanţe de siguranţă, stabilite prin hotărârile consiliilor locale, a depozitelor de furaje, fânarelor şi magaziilor de orice fel;
– restricţionarea accesului persoanelor străine şi copiilor, către depozitele de furaje, prin împrejmuirea acestora;
– furajele, paiele şi alte materiale combustibile, vor fi depozitate, după posibilităţi, cât mai departe de casă, bucătării de vară, cuptoare, magazii;
– este interzisă intrarea în aceste spaţii cu lumânări, chibrituri aprinse, făclii sau lămpi cu petrol, iluminatul realizându-se cu corpuri de iluminat electrice, prevăzute cu globuri de protecţie, sau cu felinare de vânt în stare bună; cablurile electrice vor fi pozate numai pe materiale incombustibile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU