8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTransalpina mai rămâne deschisă cel puţin două săptămâni

Transalpina mai rămâne deschisă cel puţin două săptămâni

Tranzitarea dinspre Rânca spre Voineasa a celei mai înalte şosele din România – Transalpina – va mai fi permisă cel puţin două săptămâni, deşi oficial închiderea drumului era prevăzută, ca şi în cazul Transfăgărăşanului, pe 1 noiembrie, după cum precizează directorul de la Drumuri Naţionale Vâlcea, Eugen Mănescu.
Deşi oficial Transalpina ar fi trebuit închisă la 1 noiembrie, Mănescu a precizat că responsabilii de la Drumuri aşteaptă prima ninsoare, după care vor lua o decizie în acest sens. „Ştim că Transfăgărăşanul s-a închis pe 1 noiembrie, dar Transalpina va mai rămâne deschisă cel puţin două săptămâni. Potrivit prognozei meteo, nu vor fi ninsori în curând. Mai mult decât atât, noi avem lucrări aici, aşadar, pe sectorul Vâlcea se circulă şi, din câte ştiu, şi pe sectorul Gorj. De altfel, circulaţia din Obârşia Lotrului spre Petroşani rămâne încă deschisă“, a declarat Eugen Mănescu.
Transalpina este cea mai înaltă şosea din România, având punctul maxim de altitudine în Pasul Urdele, la 2.145 de metri, şi traversează sectorul montan al Munţilor Parâng din judeţele Gorj, Vâlcea, Sibiu.
În prezent, se află în plin proces de reabilitare, urmând ca anul viitor să fie inaugurată oficial. Transalpina face parte dintr-un amplu proiect de dezvoltare a infrastructurii turistice, în scopul practicării sporturilor de iarnă în Munţii Parâng.

AGERPRES

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII