6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBătrân bătut şi umilit pentru 800 de lei

Bătrân bătut şi umilit pentru 800 de lei

Un bărbat de 74 de ani, din comuna mehedinţeană Malovăţ, şi-a văzut moartea cu ochii. În noaptea de duminică spre luni, în locuinţa acestuia au pătruns doi tineri, unul de 22 de ani şi un minor de 16 ani, care, după ce l-au lovit şi i-au băgat un căluş în gură, au început să caute bani. Agresorii au găsit singurii bani pe care bătrânul reuşise să îi strângă pentru pomana fiului său – 800 de lei – , pe care i-au luat şi au plecat, lăsându-l legat. Ieri-dimineaţă, vecinii au început să îl caute pe bătrân. Aceştia l-au găsit în casă, legat de un scaun cu mâinile la spate şi cu un căluş în gură. Oamenii au sunat imediat la poliţie. „Am văzut că nu este prin curte şi ne-am gândit la ce e mai rău şi am intrat în casă. L-am găsit legat de un scaun cu un fular şi avea şi la gură ceva. L-au şi bătut. Au venit la furat, că sunt mulţi pe aici care stau degeaba şi nu au locuri de muncă“, a spus Marioara Pavelescu, vecina bătrânului.
Echipaje din IPJ Mehedinţi, dar şi din comuna Malovăţ i-au identificat de pe cei doi tineri.
„Pe 1 noiembrie, în urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii mehedinţeni au fost identificaţi şi reţinuţi C. Virgil, de 22 de ani, şi un minor de 16 ani, ambii din localitatea Malovăţ, suspecţi în comiterea unei infracţiuni de tâlhărie. Cei doi au pătruns în locuinţa lui V. Tudor, de 74 de ani, unde, folosind violenţa, l-au deposedat de suma de 800 de lei. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate. Faţă de cei în cauză, poliţiştii au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi violare de domiciliu“, a declarat Andreea Dobre, purtător de cuvânt la IPJ Mehedinţi.
Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII