10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePensionarii militari, aşteptaţi la centrele militare zonale

Pensionarii militari, aşteptaţi la centrele militare zonale

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a declarat ieri că pensionarii militari care nu vor depune solicitări de recalculare a pensiei la centrele militare zonale vor fi dezavantajaţi, deoarece pensiile lor oricum se vor recalcula, dar doar în funcţie de salariul mediu brut pe economie.
„Vreau să le spun pensionarilor militari că evitarea depunerii unei solicitări de recalculare îi va dezavantaja, pentru că pensia oricum se va recalcula, iar în absenţa adeverinţelor, recalcularea se va face fără toate acele elemente de venit, ci doar în funcţie de salariul mediu brut pe economie“, a spus ministrul apărării, în cadrul unei conferinţe de presă.
Practic, pensionarii militari care nu vor depune aceste solicitări nu vor beneficia de sporurile şi veniturile introduse în calculul pensiei. „Vor primi la pensie mai puţini bani decât merită, pentru că la acest calcul nu se vor lua în considerare toate acele sporuri pe care am reuşit să le introducem în noul sistem de calcul“, a declarat Gabriel Oprea.
De asemenea, Oprea a amintit că, în prezent, mii de specialişti din Ministerul Apărării sunt implicaţi în procesul de recalculare a pensiilor militarilor. „Am luat măsuri excepţionale pentru ca procesul obţinerii adeverinţelor de venit de către pensionari să fie simplificat. Am suplimentat personalul care lucrează în acest proces cu peste 1.000 de specialişti“, a mai afirmat Oprea, care a subliniat că pensionarii nu vor fi purtaţi pe drumuri, ci doar vor completa un formular.
Ministrul Apărării a semnat pe 23 august un ordin prin care se simplifică procedurile în cazul recalculării pensiilor militare, astfel încât cadrele în rezervă vor putea obţine adeverinţele de venit direct de la centrele militare de care aparţin, fără să mai meargă pe la fiecare unitate militară unde au lucrat.
Potrivit acestui ordin, procesul de eliberare a adeverinţelor de venit se va desfăşura prin centrele militare zonale/judeţene/de sector, fapt care vine în sprijinul pensionarilor militari, astfel încât să nu fie necesar ca aceştia să se adreseze, pentru obţinerea adeverinţelor, fiecăreia dintre unităţile militare unde au lucrat, susţine MApN.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII