14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAnchetă la terenul de fotbal

Anchetă la terenul de fotbal

Poliţiştii gorjeni au în lucru o anchetă mai puţin obişnuită care se referă la un teren de fotbal unde, până recent, şi-a disputat meciurile de acasă echipa Ştiinţa Ceplea, care evoluează în Liga a IV-a.

Mai multe persoane din cadrul echipei de fotbal Ştiinţa Ceplea, care evoluează în Liga a IV-a din Gorj, sunt anchetate de poliţie pentru comiterea infracţiunilor de tulburare de posesie şi furt. Între cei cercetaţi de angajaţii Postului de Poliţie din Plopşoru se află Dorin Cotea, reprezentant al Sindicatului Energia din cadrul Complexului Energetic de la Turceni, precum şi Marcel Roşu, preşedinte al Asociaţiei de fotbal, care susţin formaţia Ştiinţa Ceplea. Marcel Roşu este acuzat că a pătruns în mod abuziv pe terenul de fotbal din localitatea Izvoarele şi a coordonat tăierea şi ridicarea gardului împrejmuitor pentru ca acesta să fie mutat în altă parte. Motivul pentru care poliţiştii au intrat pe fir şi au deschis un dosar penal are la bază reclamaţia lui Ovidiu Pârâianu, căruia autorităţile locale din Plopşoru i-au retrocedat terenul de fotbal, întrucât bucata de pământ a fost revendicată în baza legilor proprietăţii.  

Proprietar pe terenul de fotbal

Ovidiu Pârâianu a solicitat de mai mulţi ani terenul de fotbal unde îşi disputa meciurile de acasă echipa Ştiinţa Ceplea. După numeroase demersuri, autorităţile locale au eliberat un titlu de proprietate pe numele lui Ovidiu Pârâianu, care a intrat în posesia unei suprafeţe de teren de aproximativ 5.000 de metri pătraţi. Imediat ce a devenit proprietar, gorjeanul a pus lacăt pe porţile bazei sportive şi a scris cu vopsea pe gard „Proprietate privată“. Reprezentanţii echipei Ştiinţa Ceplea au înţeles că nu mai pot disputa meciurile pe terenul respectiv şi au decis să joace partidele de acasă la Turceni. Între timp, s-au hotărât însă să îşi mute gardul împrejmuitor şi celelalte dotări ale terenului situat în localitatea Izvoarele. Nemulţumit că liderii echipei de fotbal i-au încălcat proprietatea, Ovidiu Pârâianu a decis să îi reclame la poliţie. Reprezentanţii Poliţiei din Plopşoru au precizat că au fost deja audiate mai multe persoane din cadrul asociaţiei de fotbal care susţine Ştiinţa Ceplea, acuzaţiile fiind de tulburare de posesie şi furt.

Pregăteşte o reclamaţie   

Unul dintre cei anchetaţi de poliţie, Dorin Cotea, care este şi consilier local în Plopşoru, a declarat că nu a fost prezent când a fost luat gardul şi că susţine echipa, întrucât şi fiul său este jucător la echipa Ştiinţa Ceplea. „Eu am vrut să ajut cum pot această echipă, mai ales că joacă fiul meu acolo. Am fost audiat de poliţie, dar eu nu am fost la teren. Nu înţeleg de ce sunt acuzat în acest caz. După ce se termină ancheta, îmi rezerv dreptul de a merge la instanţa de judecată şi de a-mi face dreptate pentru prejudiciul de imagine care mi s-a adus prin această reclamaţie. Peste tot se construiesc terenuri de fotbal, numai la noi s-a retrocedat. Este păcat că l-am pierdut, pentru că lumea din comună venea la fotbal“, a declarat Dorin Cotea.

Vrea să ia şi porţile

Preşedintele Asociaţiei de fotbal Ştiinţa Ceplea, Marcel Roşu, a declarat la rândul său că a investit bani din propriul buzunar pentru construcţia gardului şi dotarea terenului. Reprezentantul echipei afirmă că este dreptul său de a lua şi porţile. „Ne-a reclamat pe toţi. Eu l-am anunţat pe primar că o să mă duc să îmi iau gardul şi să recuperez practic banii pe care i-am investit. Doar lui Ovidiu Pârâianu nu i-au retrocedat terenul cu gard şi cu porţile de fotbal cu tot?! Noi am investit acolo. Eu îmi fac un teren în altă parte şi am nevoie de acel gard. Am amenajat în 1982 acel teren, ca teren de fotbal. Era un deal acolo. Primăria trebuie să ajute mişcarea sportivă. Până la urmă l-au retrocedat, dar puteau să ne trimită o notificare, să ne ridicăm bunurile de acolo. Se ajunge la situaţii de genul acesta. Noi vrem să ne ocupăm de echipa de fotbal, nu să intrăm în alte probleme“, a spus Marcel Roşu.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS