3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedici veterinari şi un poliţist comunitar, traficanţi de ketamină

Medici veterinari şi un poliţist comunitar, traficanţi de ketamină

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara au destructurat luni un grup infracţional organizat, format din 54 de învinuiţi, o parte dintre ei fiind din Drobeta Turnu Severin – Mehedinţi şi Brastavăţu – Olt, specializat în traficul de droguri de risc (ketamină).
Potrivit unui comunicat făcut public luni de procurorii DIICOT, ketamina era procurată din Turnu Severin şi Brastavăţu de către liderii grupului infracţional, Puiu Ianchi, Nicolae Podină, Cristina Niţescu şi Paul Fârdă, pe bază de comandă, de la învinuiţii Ilie Jilcu şi Marian Pacioagă. Aceştia din urmă, în calitate de medici veterinari, procurau din circuitul licit drogurile, întocmind documente false pentru justificarea consumului de ketamină.
După ce erau procurate, drogurile erau depozitate la locuinţa lui Florin Risipitu, bodyguard la un cazino din Petroşani, şi într-o garsonieră închiriată, de unde erau preluate şi distribuite de dealeri. Ketamina era vândută în formă lichidă, contra sumei de 10 lei pentru un miligram, respectiv 200 de lei pentru un flacon de 25 de miligrame.
Procurorii DIICOT au menţionat că unul dintre principalii distribuitori are calitatea de poliţist comunitar în cadrul Primăriei Petroşani.
Luni dimineaţă, oamenii legii au efectuat 35 de percheziţii domiciliare în Hunedoara, Olt şi Drobeta Turnu Severin, de unde au ridicat şi dus pentru audieri la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara 60 de persoane. În urma percheziţiilor domiciliare au fost ridicate peste patru kilograme de ketamină şi mai multe sute de grame de haşiş şi marijuana, a căror valoare depăşeşte 130.000 de lei.
La acţiunea de luni au participat 130 de poliţişti, 70 de jandarmi, sprijinul tehnic fiind asigurat de ofiţerii SRI.
Procurorii DIICOT au mai precizat că s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de 34 de învinuiţi pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat şi punerea în vânzare de droguri de risc, iar în cazul altor 20 de persoane pentru deţinere de droguri de risc pentru consum propriu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU