5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Gorjeancă de 101 ani

Gorjeanca Rusalina Guţă a împlinit, la sfârşitul săptămânii trecute, 101 ani şi este unul dintre cei mai în vârstă locuitori ai judeţului. Femeia trăieşte dintr-o pensie de 300 de lei.

Gorjeanca Rusalina Guţă din Urecheşti, comuna Drăguţeşti, a împlinit vineri, 20 august, 101 ani. Bătrâna a fost vizitată de autorităţile locale şi judeţene şi a primit cadouri de la rude şi prieteni. Spre deosebire de anul trecut, bătrâna din Urecheşti a fost mult mai vorbăreaţă. Aceasta le-a povestit vizitatorilor cum „o mai supără fetele“ şi cum e să trăieşti dintr-o pensie de nici 300 de lei. La aniversarea celor 101 ani, Rusalina a fost înconjurată de aproape toate rudele, de la cele două fiice de 72 şi 74 de ani, până la strănepoţi. Din păcate, problemele de sănătate îşi spun cuvântul şi Rusalina Guţă nu mai vede aproape deloc, dar a sesizat totuşi că paharul de ţuică pe care îl avea pentru a da noroc nu era tocmai plin.

A muncit o viaţă întreagă

Bătrâna a muncit în tinereţe la CAP, mergea cu căruţa la Petroşani să vândă lemne, iar în timpul liber confecţiona pături, velinţe sau covoare pe care le vindea. Nu a fost niciodată la şcoală, dar s-a descurcat. A reuşit să aibă grijă şi de cele două fiice, şi de nepoţi, iar acum, la 101 ani, este preocupată să-i găsească „o fată frumoasă“ unuia dintre strănepoţi. „Am muncit o viaţă şi am fost cumpătată în toate cele. Nu m-am dat înapoi nici de la un păhărel de ţuică la masă. Nu e bine prea mult, dar nici deloc. Măsura e cea mai bună. Am fetele care au grijă de mine, că singură
mi-ar fi foarte greu. Dumnezeu mi-a dat putere să ajung să trec de o sută de ani. Sunt născută în 1909 şi sunt trecută şi prin necazuri, şi prin bucurii“, a spus bătrâna din Drăguţeşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII