17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUnde mai ascunde lumea ţigările?

Unde mai ascunde lumea ţigările?

Ingeniozitatea contrabandiştilor, când vine vorba de introducerea ţigărilor în ţară, nu are limite. Aceştia reuşesc să găsească cele mai năstruşnice  modalităţi de încercare a vigilenţei poliţiştilor de frontieră. Sunt numeroase cazurile în care autorităţile găsesc ţigări ascunse în canapele, frigidere, prăjituri sau cafea.

Ingeniozitatea de care dau dovadă contrabandiştii pare să nu aibă limite. De la metodele „clasice“, cei care se ocupă cu introducerea ţigărilor netimbrate pe teritoriul României au trecut la cele mai năstruşnice modalităţi de încercare a vigilenţei poliţiştilor de frontieră. Inventivi de felul lor, românii recurg la tot felul de tertipuri pentru a se vedea cu marfa în pieţe. Dacă unele metode sunt cunoscute de toată lumea, autorităţile ştiind exact unde să caute, între timp au apărut altele noi, ţigările ajungând să fie ascunse până şi în produse alimentare.
De regulă, cele mai întâlnite metode sunt cele de ascundere a ţigărilor în diverse componente ale maşinii, în bara de protecţie, rezervor, roata de rezervă, în tapiţerie, banchete sau spătarele scaunelor.
De asemenea, poliţiştii au mai descoperit ţigări ascunse în podeaua sau plafoniera autoturismelor. Spre exemplu, potrivit autorităţilor, într-un cauciuc de maşină încap cam 200 de pachete de ţigări. Unele persoane îşi amenajează maşinile special pentru a putea ascunde ţigări.
Au mai fost descoperite ţigări şi în aripile autoturismului, sau în spaţiul dintre motor şi bord.

Unii le ascund sub haine

Altă metodă de ascundere a ţigărilor o reprezintă introducerea pachetelor într-un ciorap de damă şi legarea acestuia de jur împrejurul corpului. Prin această modalitate, pe o persoană pot fi ascunse în jur de 250 de pachete de ţigări.
Chiar la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră au descoperit 89.000 de ţigări nemarcate, ascunse într-un frigider, într-o canapea şi în două fotolii aduse din Grecia cu ajutorul unui autocar. Obiectele în care era ascuns tutunul au fost date de şoferul autocarului mai departe, unor tineri aflaţi în parcarea unei autogări din Bucureşti.

Ultima găselniţă: ţigări în torturi

Treptat, poliţiştii de frontieră şi-au dat seama că trebuie să fie din ce în ce mai vigilenţi, mai ales că ingeniozitatea celor care vor să încalce legea nu are limite. Cea mai nouă găselniţă pare să fie ascunderea ţigărilor în torturi, prăjituri, cafea sau cutii de bomboane, care aparent sunt sigilate.
În ultima vreme, poliţiştii de frontieră au găsit ţigări ascunse sub diverse produse, în cutii, unde sunt puse întâi cartuşele cu ţigări, iar deasupra se aşază un rând de conserve sau pachete de biscuiţi, struguri, mere, caise etc. Într-un alt caz, vameşii maramureşeni au prins un român, pe malul Tisei, în timp ce încerca să descarce nu mai puţin de 120.000 de ţigări dintr-o barcă pneumatică, cu ajutorul căreia trecuse râul.
Şi autorităţile vamale bulgare  s-au confruntat cu o situaţie cel puţin bizară, după ce au găsit ţigarete ascunse printre navete de piersici.
Un bărbat cu cetăţenie moldovenească avea ascunse nu mai puţin de 33.000 de ţigări, în bagajele personale, în salteaua de dormit, în diverse cutii, sticle din material plastic şi în baxuri cu doze de bere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII