18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIese putregaiul din centru

Iese putregaiul din centru

Reţelele de „30 de ani fără reparaţie“ amplasate în centrul Craiovei înainte de modernizare au început să se rupă după doar patru ani.

Lucrul amestecat şi de mântuială la reţelele de apă de sub pavajul din Piaţa „Mihai Viteazul“ şi strada Unirii, prezentat în 2006, la vremea investiţiei, de Gazeta de Sud, a fost în cele din urmă dovedit. Şi nu o dată, ci de cel puţin două ori. Reţelele de „30 de ani fără reparaţie“, aşa cum le plăcea oficialilor să le numească, au început deja să plesnească. După avaria la conducta de aducţiune, vineri a fost rândul unei instalaţii de irigare să cedeze, în faţa hotelului Minerva. Şefii de la Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL), care a primit în mentenanţă instalaţiile din subsolul centrului modernizat, sunt de părere că racordurile au fost prost realizate.
„Este vorba despre reţeaua de irigare. Din ce se vede aici, se pare că racordurile au fost prost făcute“, a spus vineri chiar directorul tehnic al RAADPFL, Costică Lăpădat. RAADPFL are obligaţia, conform contractului de mentenanţă, să repare instalaţiile şi să refacă pavajul.

Strâmb de la început

Concluzia oficialului RAADPFL pare a avea acoperire, dacă reluăm pe scurt istoria lucrărilor de la Minerva. Acestea le-au dat bătăi de cap antreprenorilor încă de la prima „sapă“. Realizarea racordurilor a fost dată din mână în mână, de la antreprenor la subcontractori, până a ajuns la o firmă despre care nu auzise nimeni, Lefman SRL. După ce au racordat ţevile de alimentare cu apă potabilă, nişte muncitori pe care nu şi-i asuma nimeni, dar pe salopetele cărora scria „Regia de Apă“, au lăsat reţeaua în aer. Evident, fără stabilizare, unul dintre noduri a crăpat, fiind nevoie de întreruperea alimentării cu apă a jumătate de oraş pentru reparaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII