20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateServiciile pierd sute de oameni în august

Serviciile pierd sute de oameni în august

Unităţile publice care asigură salubrizarea oraşului şi întreţinerea zonelor verzi mai pot lucra în efectiv complet două săptămâni, respectiv trei. Noile organigrame ale Serviciului Public de Salubritate Craiova şi Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova au primit ieri avizul de legalitate al Prefecturii Dolj. De astăzi, 339 de angajaţi ai Salubrităţii sunt în preaviz de 20 zile lucrătoare, după care vor pleca de la servciu. Unde vor găsi: în şomaj sau la alt loc de muncă. În primele zece zile lucrătoare, oamenii vor trebui să vină şi la serviciu, după programul redus prevăzut de lege.
În următoarele zece zile lucrătoare, angajaţii trecuţi pe lista de disponibilizări nu vor avea obligaţia de a veni la serviciu.
„Cea de-a doua tranşă de zece zile din preaviz este prevăzută pentru ca oamenii să-şi poată căuta alt loc de muncă sau, după caz, să-şi depună actele pentru intrarea în şomaj“, a declarat directorul Salubrităţii, Sorin Ciobanu. Disponibilizaţii vor primi o compensaţie de două salarii, conform contractului colectiv de muncă. Alte 134 de persoane intră în preaviz de 15 zile la RAADPFL, timp în care vor veni la serviciu patru ore pe zi. Aceştia vor primi compensaţii în cuantum de 25% din salariul lunar. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII