16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Kilometrul Zero 3D

Proiectul pentru realizarea pasajului suprateran din centrul Craiovei reprezintă singura soluţie pentru fluidizarea traficului în intersecţia din Valea Vlăicii. În timp ce documentaţia este în curs de evaluare la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Primăria Craiova face lobby proiectului cu imagini 3D.
„Nici o amenajare la nivel nu ar putea îmbunătăţi semnificativ circulaţia în respectiva intersecţie. În aceste condiţii, pasajul reprezintă singura metodă modernă de soluţionare a problemelor de trafic şi de sistematizare a circulaţiei în zonă, cu un impact considerabil pe termen lung“, arată într-un comunicat de presă municipalitatea. Între beneficiile acestei investiţii, primăria mai enumeră: „creşterea numărului de persoane care vor utiliza mijloacele de transport în comun ca urmare a creşterii accesibilităţii şi mobilităţii pe artera rutieră vizată de proiect; promovarea creării de noi locuri de muncă prin asigurarea conexiunii şi accesibilităţii atât a zonelor rezidenţiale de cele funcţionale, cât şi a zonelor şi rutelor comerciale ale oraşului; ameliorarea confortului şi siguranţei rezidenţilor şi a participanţilor la trafic“.
Realizarea podului din Valea Vlăicii este estimată la 57 de milioane de lei şi cel mai probabil va fi prima investiţie demarată de Primăria Craiova prin Programul Operaţional Regional – Axa 1, poli urbani de creştere, cu finanţare europeană. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

69 COMENTARII