10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraioveni prinşi cu ţigări de contrabandă în Mehedinţi

Craioveni prinşi cu ţigări de contrabandă în Mehedinţi

Poliţiştii de frontieră din cadrul IJPF Mehedinţi, în colaborare cu ofiţerii Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, au confiscat 24.909 de pachete cu ţigări netimbrate care erau transportate în două autoturisme Audi Q 7 de către doi cetăţeni din municipiul Craiova şi erau destinate comercializării pe piaţa ilegală din judeţul Dolj.
Cei doi conducători auto s-au ales cu dosare penale pentru contrabanda, autoturismele marca Audi Q7, în valoare de peste 100.000 euro şi ţigările, în valoare de aproximativ 25.000 de euro, fiind ridicate în vederea confiscarii.

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni, împreună cu ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, prins aseară două persoane din municipiul Craiova  care efectuau un transport ilegal de ţigări pe ruta Băile Herculane – Baia de Aramă – Târgu Jiu – Filiaşi – Craiova.
 Pentru prinderea în flagrant a celor două persoane, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au organizat în seara de 5 august, pe raza municipiului Orşova, o ambuscadă de frontieră: acţiune tactică specifică poliţiei de frontieră.
Astfel, după o supraveghere operativă de aproximativ 30 de minute, poliţiştii de frontieră au observat că cele două autoturisme Audi Q 7 suspecte au intrat în localitatea Băile Herculane şi s-au deplasat către localitatea Baia de Aramă. S-a trecut la urmărirea acestora, concomitent cu supravegherea comunicaţiei Băile Herculane – Baia de Aramă, de către un număr de 3 echipe ale poliţiştilor de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere şi Detaşamentului de Sprijin Operativ.
La intrarea în localitatea Baia de Aramă, conducătorii celor două autoturisme de teren suspecte au încercat să forţeze barajul organizat de poliţiştii de frontieră mehedinţeni, insa au fost reţinuţi şi imobilizaţi în scurt timp de luptătorii din cadrul Detaşamentului de Sprijin Operativ .
Efectuând controlul autoturismelor Audi Q 7, conduse de O. Ionuţ, de 29 de ani, şi B. Veronel, de 30 de ani, ambii din municipiul Craiova, poliţiştii de frontieră au depistat în interiorul acestora cantitatea de 24909 pachete cu ţigări marcile Marble şi Trokadero, netimbrate. Totodată, în interiorul unui autoturism a mai fost găsită şi o staţie radio folosită în activitatea infracţională.
Cele două persoane au declarat că au cumpărat ţigările din vestul ţării cu suma de 21.000 de euro cu scopul  de a le comercializa în satele şi comunele din judeţul Dolj. Din comercializarea ilegală a ţigărilor, aceştia urmau să obţină un „beneficiu”  în valoare de 6.000 de euro.
Împotriva lui O Ionuţ şi B. Veronel s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul  săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.
Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 24909 euro, şi cele două autoturisme Audi Q 7, in valoare de 100.000,  au  fost indisponibilizate în vederea  confiscării.
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi cei doi craioveni riscă o pedeapsă cu închisoare cuprinsă între doi şi şapte ani.
De la începutul anului 2010, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au confiscat peste 400.000 pachete cu tigări netimbrate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII