6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMApN a economisit 74.000 de lei în trei luni

MApN a economisit 74.000 de lei în trei luni

Ministerul Apărării Naţionale a realizat în trei luni o economie de 74.000 de euro, ca urmare a măsurilor dispuse de ministrul Gabriel Oprea pentru reducerea cheltuielilor la nivelul cabinetului ministrului. Până la sfârşitul anului, suma astfel economisită va ajunge la valoarea de 161.000 lei.
Încă din luna mai, în condiţiile unui buget de avarie alocat armatei, ministrul apărării naţionale a dispus măsuri de reducere imediată a cheltuielilor pentru anul 2010, începând cu propriul cabinet. Astfel, de la începutul lunii mai, ministrul Gabriel Oprea nu mai utilizează maşina de serviciu de la M.Ap.N, ci se deplasează cu autoturismul personal, pe cheltuială proprie. Domnia sa a renunţat, totodată, la fondul alocat pentru reprezentare şi protocol, iar cheltuielile pentru rechizite şi materiale consumabile necesare cabinetului ministrului şi consilierilor s-au redus cu 50 la sută. Măsura de reducere cu 100 la sută a consumului de motokilometri se aplică, tot de atunci, şi pentru consilierii ministrului. Ministrul apărării naţionale a decis direcţionarea acestor fonduri pentru susţinerea militarilor români aflaţi în teatrul de operaţii din Afganistan, prin achiziţionarea de medicamente şi materiale sanitare.
De asemenea, fondurile economisite din aplicarea măsurilor de reducere a cheltuielilor bugetare vor fi redirecţionate, potrivit unui plan de măsuri aprobat de ministrul apărării naţionale, către instituţiile de învăţământ militar, cele de asistenţă socială ale ministerului, pentru achiziţionarea de medicamente şi materiale sanitare pentru unităţile sanitare din reţeaua proprie, pentru activităţi de instruire a personalului şi pentru cheltuieli de operare şi mentenanţă la tehnica militară din unităţile aflate în curs de operaţionalizare.
De la preluarea mandatului, în luna decembrie 2009, domnul Gabriel Oprea donează indemnizaţia netă de ministru copiilor eroilor militari, care şi-au pierdut viaţa în teatrele de operaţii, în conturile deschise pentru aceştia. Fiecare dintre cei 18 copii ai personalului militar căzut la datorie în teatrele de operaţii beneficiază, lunar, de 1.000 lei, suma totală lunară donată de ministru fiind de 18.000 lei, reprezentând indemnizaţia de ministru şi contribuţia personală a domnului Gabriel Oprea. Ministrul apărării naţionale va continua să facă aceste donaţii, în fiecare lună, copiilor militarilor decedaţi în teatrele de operaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII