18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReforma administraţiei prin SMS

Reforma administraţiei prin SMS

Prefectul Eugen Georgescu „îmbie“ primarii din judeţ cu mesaje pe telefon să consulte intranetul pentru lămuriri privind măsurile pe care trebuie să le ia ca să ducă la bun sfârşit reforma administraţiei locale.

După ce le-a făcut socotelile şi a stabilit câte posturi trebuie să aibă fiecare structură teritorial-administrativă, reprezentantul guvernului în teritoriu s-a asigurat că primăriile doljene vor întocmi corect noile organigrame, cele cu posturile restructurate după prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 63/2010.
„Urgent. Vă rugăm să consultaţi pagina de intranet“ a fost mesajul transmis către primarii de comune din Dolj.
„Astăzi (ieri – n.r.) am transmis SMS-uri către toţi primarii să îşi consulte intranetul şi, totodată, am trimis pe net toate lămuririle necesare privind numărul maxim de posturi, cu precizările din lege. Cei care au mai multe posturi decât prevede ordonanţa rămân cu mai puţine, ceilalţi rămân cu câte au. Deocamdată, toate posturile sunt blocate“, a declarat prefectul Eugen Georgescu ieri, în cadrul unei întâlniri cu presa locală. Prefectul de Dolj a explicat că nu toate administraţiile locale au manifestat aceeaşi deschidere şi aplecare către reformă. În unele cazuri, Georgescu s-a declarat nesigur pe numărul de funcţionari ce i s-a raportat. Prefecturii Dolj i-a fost comunicat doar numărul de funcţionari angajaţi într-o structură, în altele doar capitolul bugetar din care se plătesc salariile, dar fără să se spună despre câţi funcţionari este vorba, după cum a explicat reprezentantul guvernului în Dolj.
„Cifrele de acolo nu sunt garantate pentru că nu la toate se precizează codul capitolelor bugetare de unde se fac plăţile. I-am rugat pe cei care au mai mulţi angajaţi decât prevede ordonanţa să ne comunice exact, să nu greşească la organigrame. Un consiliu judeţean, spre exemplu, are 15-16 coduri de capitole din care sunt plătiţi oamenii. Este bine să ni le spună. Nu că m-aş fi rătăcit prin meandrele concretului, dar am vrut să găsesc o soluţie optimă“, a afirmat prefectul Georgescu.

Primăria şi CJ Dolj, în calculele lui Georgescu

Poate că prefectul de Dolj nu ştie exact câţi funcţionari lucrează la Consiliul Judeţean (CJ) Dolj sau la Primăria Craiova, dar s-a declarat sigur de socotelile pe care le-a făcut. CJ Dolj nu poate avea mai mult de 848 de posturi, incluzând aici aparatul propriu, serviciul de evidenţă a persoanelor, direcţia de pază şi departamentul care se ocupă de implementarea proiectelor europene, iar Primăria Craiova nu poate angaja mai mult de 1.148 de oameni.
„În 20 de zile trebuie să ne parvină atât organigramele, cât şi statele de funcţii şi în 40 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial trebuie terminată reforma în administraţie. În cea de-a 41-a zi putem să facem controlul asupra îndeplinirii prevederilor ordonanţei“, a avertizat prefectul Georgescu. Întrebat care este stadiul reformei propriei instituţii, reformă anunţată, dar neaplicată până acum, acesta a explicat că „acolo discutăm de altă ordonanţă, una care se află în lucru şi care miercuri, în şedinţă de guvern, va fi pusă în discuţie“.

Cifrele de acolo nu sunt garantate pentru că nu la toate se precizează codul capitolelor bugetare de unde se fac plăţile. I-am rugat pe cei care au mai mulţi angajaţi decât prevede ordonanţa să ne comunice exact, să nu greşească la organigrame. Un consiliu judeţean, spre exemplu, are 15-16 coduri de capitole din care sunt plătiţi oamenii. Este bine să ni le spună. Nu că m-aş fi rătăcit prin meandrele concretului, dar am vrut să găsesc o soluţie optimă“.

Prefectul de Dolj, Eugen Georgescu

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS