24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocuinţele ANL, construite prin parteneriat public-privat

Locuinţele ANL, construite prin parteneriat public-privat

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, care introduce posibilitatea dezvoltării unui program de construcţie de locuinţe în parteneriat public-privat.
„Numărul mare de solicitări pentru obţinerea unei locuinţe a condus la necesitatea modificării Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea ANL, republicate, cu modificările ulterioare, prin promovarea unor măsuri care să accelereze procesul de construire a unor locuinţe cu chirie şi/sau supuse vânzării prin atragerea investitorilor privaţi. Ordonanţa prevede promovarea şi dezvoltarea unui program privind construcţia de locuinţe cu chirie şi/sau supuse vânzării prin atragerea capitalului privat în baza contractelor de parteneriat public-privat, precum şi posibilitatea ca în cadrul programului să se poată finaliza construcţii aflate deja în diverse stadii de execuţie“, se arată într-un comunicat emis ieri de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).
Modalitatea de administrare, criteriile de repartizare, precum şi repartizarea şi vânzarea locuinţelor construite vor fi prevăzute de programul aprobat prin hotărâre de guvern. Investiţiile vor fi finanţate din surse ale investitorilor privaţi, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, precum şi din alte surse legal constituite.
Terenurile, utilităţile şi dotările tehnico-edilitare vor fi puse la dispoziţie de autorităţile publice locale sau vor fi asigurate de investitori, în conformitate cu contractele de parteneriat public-privat, încheiate de ANL cu aceştia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS