27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFord începe angajările anul viitor

Ford începe angajările anul viitor

Recrutările încep în prima parte a lui 2011, astfel că, într-un scenariu optimist, producţia noului model Ford ar putea fi lansată la Craiova în partea a doua a anului viitor.

Compania producătoare de automobile promite că va face angajări la începutul anului 2011, fără a preciza cu exactitate când va fi momentul mult aşteptat de craioveni. Totuşi, recrutările de personal ale Ford vor depinde de producţia noului model, care ar putea intra în fabricaţie anul viitor. „Ford va începe recrutările cândva la începutul anului viitor, dar acest pas va depinde şi de nevoile noastre de business“, au declarat, pentru GdS, reprezentanţii Ford România. În urmă cu câteva zile, directoarea de resurse umane a Ford România, Angella Alexander, declara pentru Ziarul Financiar (ZF) că noile angajări vor fi în strânsă legătură cu producţia de anul viitor a uzinei. „Recrutările vor demara în perioada următoare, acestea fiind direct legate de producţia uzinei“, spunea Alexander, citată de ZF.

Scenariu probabil: noul model Ford intră în fabricaţie anul viitor

Conform declaraţiilor oficialilor Ford, noul model Ford – un automobil de clasă mică, probabil B-Max – va intra în fabricaţie la Craiova după prima parte a anului viitor. Dacă angajările vor avea loc în prima parte a anului şi viitorii salariaţi vor avea legătură directă cu producţia, aşa cum susţin oficialii Ford, înseamnă că personalul nou-angajat va trebui mai întâi pregătit pentru fabricarea noului model. Într-un scenariu optimist, lansarea producţiei noului model ar putea avea loc după recrutări, cel mai probabil în a doua parte a anului. Până în prezent, Ford nu a comunicat o dată la care să fie lansată în România producţia unui nou model Ford. Tot ce se ştie este că va fi vorba despre un model de clasă mică.  
Ford s-a angajat prin contractul de privatizare ca în patru ani de la preluarea fabricii din Craiova (adică până în martie 2012) numărul de angajaţi să ajungă la 7.000 de persoane, de la 3.600, câte sunt în prezent. Anul trecut, Ford anunţa oficial că nevoile actuale ale companiei sunt asigurate de numărul existent de salariaţi, astfel că în fabrică nu s-au mai făcut angajări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII