16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCine a pus pubela-n drum?

Cine a pus pubela-n drum?

De când au renunţat la tomberoanele care înghiţeau sute de kilograme de gunoi şi au trecut la pubele, locuitorii din blocurile arondate la Asociaţia nr. 3 Rovine din Craiova au o mare problemă: unde să le aşeze? Sub balcon, lângă fereastră, pe spaţiul verde, la uşa blocului. Altă problemă este gunoiul suplimentar, rezultat de cele mai multe ori în urma reamenajărilor pe care locatarii le fac în apartamente. Acesta zace luni întregi lângă pubele, după ce oamenii îl aşază acolo pentru a fi plătit de asociaţie, din banii vecinilor. Iar reprezentanţii asociaţiei tot „uită“ să solicite celor de la Salubritate să-l ia.
La blocul F23 de pe strada Traian Lalescu, locatarii au ales să aşeze pubelele chiar pe trotuar, cât mai aproape de carosabil, ca să scape de miros. Însă, la blocul vecin, F24, proprietarii au convenit să le aşeze chiar pe aleea de trecere şi în vecinătatea unei unităţi şcolare. Acolo, de câteva luni, zace un morman de resturi şi nici asociaţia, nici locatarii nu au făcut cerere către Serviciul Public de Salubritate (SPS) să le ridice. „Pe aleea de lângă blocul F24 nu se mai circulă din cauza tomberoanelor şi a gunoiului depozitat acolo de mai multe luni“, a spus Paula, o locatară. În blocul respectiv locuieşte chiar preşedintele asociaţiei, Mihai Urziceanu, care susţine că ştie care este situaţia, dar nu are ce face. „Cunosc ce este acolo, dar cum să rezolv? Aici mai aruncă şi locatari de la alte blocuri şi de la societăţile comerciale. Iar ce este pus pe jos este de la locatarii care şi-au făcut amenajări. Trebuie să fac o cerere la Salubritate să vină cu un tomberon de capacitate mai mare să încarce tot“, a afirmat Urziceanu, preşedintele Asociaţiei nr. 3 Rovine.
Nici directorul de la Salubritate nu are o soluţie pentru problema locatarilor de la blocul F24. „Nu au posibilitatea să aleagă altă locaţie. În spatele blocului există un spaţiu verde şi o parcare. Nici maşina nu are acces acolo. Nu există nici o variantă. Iar pentru gunoiul suplimentar, asociaţia sau locatarul de la care provine trebuie să facă o cerere către Salubritate şi îl ridicăm“, a precizat Sorin Ciobanu, directorul SPS Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS