Ceartă pe moţiunea de cenzură

Autori


Preşedintele Traian Băsescu a trimis ieri o scrisoare preşedinţilor celor două Camere în care explică faptul că o moţiune de cenzură se votează după trei zile calendaristice de la data prezentării, şi nu trei zile lucrătoare, cerând în consecinţă stabilirea unui alt termen. „În virtutea atribuţiei de a veghea la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice, vă atrag atenţia asupra următoarei situaţii. Pe 7 iunie, guvernul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului pe proiectele de lege care vizează măsuri de austeritate impuse de situaţia economică a ţării. Pe 9 iunie, moţiunea a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere ale parlamentului. Conform articolului 113, alineatul 3 din Constituţie, moţiunea de cenzură se dezbate după trei zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere. Contrar acestei prevederi constituţionale, parlamentul a stabilit dezbaterea moţiunii în data de 15 iunie, la şase zile de la prezentare“, se arată în scrisoarea trimisă de preşedintele Băsescu lui Mircea Geoană şi Robertei Anastase.

Haşotti: E o diversiune

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat ieri că Traian Băsescu şi PDL pornesc de la premisa că dacă se devansează data moţiunii de cenzură atunci vor fi mobilizaţi îndeosebi parlamentarii democrat-liberali, iar moţiunea ar primi mai puţine voturi. „Se porneşte de la următoarea premisă: parlamentarii PDL sunt blocaţi în Bucureşti, se doreşte convocarea sâmbătă pentru că se ştie că fie-care parlamentar are audienţele lui, programul lui, se deplasează în străinătate, deplasări care nu că nu pot fi anulate, dar nu se pot întoarce parlamentarii de acolo. Ideea este ca moţiunea să obţină cât mai puţine voturi. E o diversiune incalificabilă pe care o practică Băsescu şi PDL“, a mai spus Haşotti. Liderul senatorilor PNL a susţinut că parlamentul „nu e bătaia de joc“ sau „preşul de şters pe picioare“ al lui Băsescu ori al PDL, considerând că se doreşte decredibilizarea parlamentului“, a explicat Haşotti.

Ponta: Băsescu e speriat


Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că şefului statului îi este frică de faptul că parlamentarii puterii ar putea fi convinşi în acest weekend să o voteze. „Este o teamă a domnului Băsescu că în acest weekend presiunea populară, presiunea sindicatelor îi va influenţa pe o parte dintre parlamentarii puterii (să voteze moţiunea PSD – n.r.). Dacă preşedintele ţării apelează la asemenea metode şmechereşti înseamnă că e într-adevăr foarte disperat şi foarte speriat, mai ales de ceea ce oamenii le vor spune parlamentarilor puterii în acest weekend“, a comentat Ponta.

De asemenea, Ponta a susţinut că s-a consultat şi cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană, şi că acesta nu va accepta convocarea Birourilor Permanente reunite pentru devansarea moţiunii de cenzură, la solicitarea lui Traian Băsescu. „M-am consultat cu domnul Geoană şi a luat decizia corectă, moţiunea se dezbate şi se votează marţi“, a dat asigurări Ponta.Comenteaza acum

5 Comentarii

 1. bitu said:

  Eu cred ca frica si disperarea sunt la PNL si PSD;daca in Constitutie scrie ca se dezbate dupa 3 zile fara sa specifice “lucratoare” inseamna ca trebuie dezbatuta dupa 3 zile.Hasoti si Ponta nu au facut limba romana in scolile pe care le-au facut?Ponta mai are si pregatire juridica!
  De fapt tot ce face opozitia e simplu:daca Presdintele zice ceva astia zic invers,fara sa gandeasca. N-avem politicieni in tara asta in afara de Basescu.A mai fost pana acum ceva vreme Iliescu dar s-a ramolit definitiv si nu mai poate fi socotit politician

 2. pt. nr. 2 said:

  Sunt destule spitale de psihiatrie în România, de ce nu-ţi cauţi sănătatea, că ai mare nevoie să devii şi tu în rândul lumii …

 3. x said:

  eu cred k daca guvernul pica ……
  -de ce sa nu se voteze motiunea asta?…..pai se vede ca masurile astea de austeritate au fost concepute de catre niste “oameni pofticiosi” …….ca la noi la nimenea!bv!!!!!!

 4. VOINEA. said:

  Televiziunea Realitatea TV, la ora 1908,a transmis teleconferinta de la Bistrita a lui Victor Ponta ce a declarat ca,este impotriva recalcularii pensiilor speciale si este decis sa sesizeze Curtea constitutionala. Iata un scenariu iporit,ridicat pe celle mai inalte culmi. Sunt pensionat dupa Legea nr.19/2000 si pentru gradul de CAPITAN, pensia mea a fost suplimentata cu 0,90 LEI/LUNA. Sub forma mascata,Ponta apara vizibil pe Iliescu,sa nu piarda pensia speciala,sacrificand pe cei 5,7 mmilioane de pensionari,printre care se afla si familia mea. Cu lozincile lui Ponta nu se rezolva criza economica.

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 11 iunie 2010

Actualitate

» Fotbal: ALRO Slatina a promovat în Liga a 2-a
» Solomon, păstrat la răcoare
» Fotbal: Gaz Metan CFR Craiova a învins pe UTA
» Dolj: Autorităţile se pregătesc pentru a face faţă caniculei
» Fotbal – CM 2010: Africa de Sud și Mexic au remizat în meciul de deschidere
» Liber la blocarea străzilor
» Val de pensionări anticipate în Dolj
» Ceartă pe moţiunea de cenzură
» Cine a pus pubela-n drum?
» Samir îşi adună carderii în arest
» Opt maşini Porsche vândute în Dolj de la începutul anului
» Craiova: Conflict sindical cu dosar penal
» Dolj: Cinci maşini implicate într-o tamponare în lanţ
» Un avion care zbura pe ruta Craiova-Roma a aterizat de urgenţă la Timişoara
» Legea privind recalcularea pensiilor speciale a trecut de parlament

Local

» Vâlcean arestat pentru înşelăciune
» Unul – eliberat, altul – căutat de poliţie
» Şpagă achitată în biroul judecătorilor
» Legea privind recalcularea pensiilor speciale a fost adoptată
» Absolvenţii de liceu, aşteptaţi la Zilele Porţilor Deschise
» CN „Fraţii Buzeşti“ a premiat olimpicii

Gorj

» Zeci de copii cu handicap vor beneficia de recuperare la domiciliu

Sport

» Handbaliştii români intră în focuri
» Novanc s-a înţeles cu Energia
» Spadasinii craioveni „trag“ în Macedonia
» Ema Bogdan, în optimi
» Claudiu Fometescu s-ar întoarce acasă
» Gavrilescu şi Kovacs vorbesc limbi diferite
» Balul Cupei Mondiale a început aseară
» Bafana Bafana dă lovitura de începere
» Găzarii vor să termine pe şapte
» Marius Baciu a preluat Pandurii
» Mititelu, încotro?
» Hagi, mulţumit de calificarea Viitorului Constanţa
» Conceicao, un Mourinho mai mic

Bani & Afaceri

» GDF Suez scoate facturile la vedere
» O bătălie câştigată în faţa băncilor

Sanatate

» Cum măsurăm tensiunea arterială?
» Florile de tei tratează problemele biliare
» Protejează-ţi sănătatea de caniculă!

Magazin

» Apariţii editoriale
» Agenda evenimentelor
» Fereşte-te de radar!
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!
» Scurte ştiri

Opinii

» Nuţu şi ai lui fură inima oricui
» Mi-e frică!

Top