5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComerţ în mijlocul asfaltului

Comerţ în mijlocul asfaltului

Pe strada Caracal din Craiova, în zona Pieţei Chiriac, se vând legume, în special cartofi, în mijlocul carosabilului, circulaţia fiind strangulată toată ziua, iar în anumite perioade este blocată. Comercianţii, mulţi dintre ei chiar producători, spun că nu au altă opţiune, întrucât au fost goniţi din fostul Târg Romaneşti, iar în spaţiul amenajat în autobaza Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova nu au loc. Ei au primit acceptul Serviciului Public Administraţia Pieţelor şi Târgurilor (SPAPT) de a-şi desface produsele în preajma Pieţei Chiriac şi spun că plătesc taxe zilnic. Directorul SPAPT, Gheorghe Călinoiu, nu neagă faptul că le-a perceput taxe oamenilor.
„Nu pot să spun eu acum dacă au fost taxaţi sau nu… Dar ce pot să spun este că astăzi (vineri – n.r.) vom face o adresă către Primăria Craiova să ia măsuri pentru mutarea acestor producători în incinta de la autobaza RAT, că este loc acolo. Probabil că de luni se vor şi muta“, a spus directorul Călinoiu. Reprezentanţii Poliţiei Comunitare, chemaţi să-i determine pe comercianţi să nu mai blocheze carosabilul, spun că este o situaţie de scurtă durată, dar pe care nu o pot ataca în forţă.
„Trebuie să acţionăm cu tact. În ultimele zile am trimis în zonă echipaje, împreună cu poliţişti de la Rutieră, pentru a evita apariţia problemelor în trafic. Chiar astăzi (vineri – n.r.) am decis să mărim numărul de efective, fiindcă este sfârşit de săptămână. Situaţia va reveni la normal în câteva zile“, susţine directorul Poliţiei Comunitare Craiova, Constantin Petrescu. Cu sau fără poliţie, un sac de cartofi n-a mai suportat vineri căldura din vârful remorcii şi s-a întins pe toată lăţimea străzii Caracal, pocnind sub roţile maşinilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII