16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCopil de nouă ani, omorât de medici

Copil de nouă ani, omorât de medici

După ce a venit la Spitalul din Slatina cu mâna ruptă, un băieţel de nouă ani din localitatea Şerbăneşti a murit în condiţii suspecte. La numai trei zile după ce i-a fost pusă în ghips, mâna copilului s-a infectat. Au apărut complicaţii, motiv pentru care medicii au decis să îl trimită în Capitală. Băiatul a murit în drum spre Bucureşti.

Caz şocant la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slatina. Marian Cristian Grigore, de nouă ani, din satul Şerbăneştii de Jos, comuna Şerbăneşti, judeţul Olt, a murit după ce s-a prezentat  cu o mână fracturată la unitatea spitalicească.
Băiatul a fost adus de părinţi duminica trecută cu mâna stângă ruptă. Copilul a rămas internat la spital, la Secţia ortopedie. A fost preluat de medicul Paul Iancu. I-a fost pusă mâna în ghips, iar după trei zile copilul a fost externat. În drum spre casă, mama a observat că mâna fiului ei începuse să se înnegrească şi a decis să revină la spital. De această dată, copilul a ajuns la Secţia chirurgie infantilă şi a fost preluat de medicul Mircea Tusciuc. Pe 26 mai, băiatul soţilor Grigore a fost supus primei intervenţii chirurgicale. Ziua următoare a urmat alta. Părinţii au fost nevoiţi să dea semnătură, spun surse din interiorul unităţii sanitare, pentru a i se amputa mâna. Apoi au apărut complicaţii, iar medicii de la Slatina au decis să îl trimită la Spitalul „Grigore Alexandrescu“ din Bucureşti cu elicopterul. Pe drum însă, băiatul a decedat.

Ce s-a întâmplat

„Din câte am auzit, băieţelul ar fi căzut la fotbal. El a venit la spital pe 23 mai, la ora 17.37. S-a prezentat la UPU, iar după investigaţii a fost diagnosticat cu fractură antebraţ stâng. A fost preluat de garda Ortopedie. I-a fost pus aparat ghipsat, iar pe 25 mai i s-a dat drumul acasă. În aceeaşi zi, la ora 23.00, copilul a revenit la spital. A fost preluat de Secţia chirurgie infantilă. Băieţelul a fost în ATI (Anestezie Terapie Intensivă) prin Chirurgie Infantilă. I s-a desfăcut atela ghipsată. Pe 27 mai s-a intervenit chirurgical. I-a fost amputat 1/3 din membrul superior stâng, însă au apărut complicaţiile. În jurul orei 18.00 a fost chemat SMURD-ul, iar copilul a fost trimis la Bucureşti, însă a murit în elicopter“, a declarat Cristina Tihan, purtătoarea de cuvânt a SJU Slatina.

Patru anchete

În acest caz au fost deschise patru anchete. „Vineri, conducerea spitalului s-a autosesizat şi a demarat o anchetă în acest caz pentru a depista dacă este vorba de o culpă medicală sau nu“, a declarat purtătoarea de cuvânt a SJU Slatina.
De asemenea, şi Direcţia de Sănătate Publică Olt face verificări. „Am deschis în acest caz o anchetă. Este vorba de doi medici, un ortoped şi un chirurg, care aruncă vina unul asupra celuilalt. Vă asigur că vor fi luate cele mai dure măsuri“, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Olt, Florin Paraschiva. Potrivit Cristinei Tihan, cazul va fi dezbătut mâine şi de conducerea Colegiului Medicilor Olt. Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt a deschis şi el o anchetă. „Ne-am autosesizat şi am demarat verificări. Urmează să primim rezultatul medico-legal cu privire la cauza morţii şi rezultatul anchetei interne a Colegiului Medicilor“, a declarat Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a IPJ Olt.

Familie modestă

Potrivit viceprimarului din localitatea Şerbăneşti, familia Grigore este modestă. Cei doi soţi nu lucrează şi trăiesc din ajutorul social oferit de primărie. Aceştia mai au doi copii minori. Marian Cristian Grigore a fost înmormântat ieri. „Sunt o familie sărmană. Părinţii nu lucrează şi trăiesc din ajutorul social. Aveau trei copii, iar Cristian era cel mai mare. Nu ştiu din ce cauză a murit“, a declarat viceprimarul Florea Ispas.

GdO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

52 COMENTARII