16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitalele asigură doar urgenţele

Spitalele asigură doar urgenţele

Cadrele medicale din Dolj vor intra luni în grevă generală pentru o zi, în semn de solidaritate cu greva generală pe perioadă nedeterminată a cadrelor didactice, funcţionarilor din administraţia publică şi angajaţilor din Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Dolj, nemulţumiţi de măsurile de reducere drastică a salariilor bugetarilor anunţate de guvern.
În ziua grevei, spitalele vor lucra doar cu o treime din personal, ceea ce înseamnă că vor asigura doar urgenţele medicale. La Spitalul de Urgenţă Craiova, pe lângă asistenţa medicală de urgenţă asigurată de Unitatea de Primiri Urgenţe şi secţii, vor fi deschise şi unele cabinete din policlinică, după cum a menţionat liderul SANITAS al spitalului, Ion Cotojman. „Asigurăm serviciile medicale cu o treime din personal, astfel încât să nu fie afectată asistenţa medicală de urgenţă. Serviciile de urgenţă vor lucra normal. La fel şi cabinetele de diabet, cardiologie şi oncologie, care au bolnavi programaţi pentru ziua respectivă“, a menţionat Cotojman. Acesta a mai spus că, în ziua grevei, angajaţii Spitalului de Urgenţă vor participa la un miting la sediul DSP Dolj.
La greva de solidaritate vor participa toţi membrii SANITAS Dolj: angajaţii spitalelor, cadrele medicale de la cabinetele şcolare, personalul contractual al DSP Dolj, precum şi angajaţii Centrului de Transfuzii Sanguine Craiova.
Sindicatul SANITAS Dolj va fi prezent şi la mitingul de marţi, de pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova alături de alţi sindicalişti afiliaţi la CNSLR Frăţia, precum şi de pensionari, şomeri şi funcţionari publici. În prezent, Sindicatul SANITAS Dolj strânge semnături pentru declanşarea grevei generale pe perioadă nedeterminată.
Angajaţii SAJ Dolj vor intra de luni în grevă generală pe perioadă nedeterminată, fără oprirea activităţii. Aceştia vor organiza luni dimineaţă un protest la sediul central, care va debuta în sirenele autosanitarelor. Pentru a nu afecta activitatea de urgenţă, la acţiune vor participa doar angajaţii care lucrează în alte ture. Angajaţii SAJ Dolj vor participa, de asemenea, la pichetări şi la mitingurile organizate de federaţiile sindicale săptămâna viitoare în Craiova şi vor purta pe întreaga perioadă a grevei banderole albe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII