11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlexandra ar fi împlinit 20 de ani

Alexandra ar fi împlinit 20 de ani

Acum aproape un an, la ultima oră, GdS anunţa: „Alexandra Iancu, de 19 ani, din Celaru, a fost împuşcată în zona capului de Cristian Ionuţ Dinu, de 21 de ani, fiul agentului-şef de poliţie Nelu Dinu. Tânăra a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, unde medicii încearcă să o menţină în viaţă“. Din păcate, tânăra nu a supravieţuit, în urma ei rămânând doi părinţi îndureraţi, pe care îi aştepta un proces lung, nedrept, sfâşietor. Se ştie ce s-a întâmplat: din februarie, Ionuţ Dinu este judecat în libertate, judecătorul Laurenţiu Anghel – arestat între timp – schimbând încadrarea juridică de la omor (pedepsită cu închisoare de la zece la 20 de ani) la omor din culpă – până la cinci ani. După cererea familiei Iancu de a se strămuta procesul, se pare că acesta se va judeca în continuare la Arad.
Ieri după-amiază, Mihai Iancu, tatăl Alexandrei, era răscolit. Era ziua în care fiica lui ar fi împlinit 20 de ani. Ar fi vrut să o primească acasă cu un buchet de flori, să o îmbrăţişeze fericit şi să-i spună „La mulţi ani!“. Dumnezeu a vrut însă altfel: să-i aprindă o lumânare.
„Nici acum nu cred… Era frumoasă ca o floare, era sufletul nostru! De ziua ei aveam sărbătoare în casă. Acum… împărţim colivă şi punem candele la mormânt. N-a meritat asta. Viaţa ei trebuia să fie lină, liniştită, fericită. Alex a noastră merita ce era mai bun… Dar Dumnezeu ne va ajuta. Când l-am văzut pe judecătorul Anghel cu cătuşele la mâini şi plângând, am zis: El e acolo. Nu ne uită Dumnezeu, să ne rugăm la El!“, suspina bărbatul de dorul fiicei sale şi de nedreptatea cu care a tratat-o justiţia.
Ieri, dis-de-dimineaţă, părinţii şi câţiva prieteni au mers la cimitir. La mormântul Alexandrei Iancu, s-au aprins lumânări pentru sufletul ei, s-au aşezat cu dragoste flori, au curs lacrimi de durere. De acolo, Mihai Iancu şi soţia au mers la grădiniţă, unde le-au împărţit micuţilor de aici, în amintirea Alexandrei, prăjituri şi îngheţată. Apoi s-au întors, deznădăjduiţi, acasă. Un tată frânt de durere şi o mamă dezorientată, neconsolată şi prea singură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII