11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTânăr din Piatra-Olt, arestat pentru trafic de carne vie

Tânăr din Piatra-Olt, arestat pentru trafic de carne vie

Magistraţii olteni au arestat aseară un tânăr din Piatra-Olt care a racolat mai multe tinere din România, pe care le-a exploatat sexual în Italia. Bărbatul le promitea că le va lua în căsătorie, iar în străinătate le obliga să se prostitueze.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, sub coordonarea procurorilor DIICOT- Biroul Teritorial Olt, în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de Tribunalul Olt şi cu sprijinul mascaţilor au efectuat luni trei descinderi domiciliare în Piatra-Olt. În urma descinderilor, poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore pe George Adrian Plopeanu, de 27 de ani, suspectat de săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane.  Acesta este bănuit că, în perioada 2007-2010, a recrutat mai multe tinere din România, pe care, sub promisiuni de căsătorie şi asigurarea unui loc de muncă în străinătate, le-a transportat în Italia, unde le-a cazat în barăci amplasate în zona unui cimitir din Milano. Prin violenţă şi ameninţări, le-a exploatat prin plasarea ca prostituate la stradă, obţinând din aceasta activitate sume de bani ce însumează peste 50.000 de euro.

Tinerele erau obligate să practice prostituţia prin lipsire de libertate, înfometare, însetare, administrarea de corecţii cu caracter violent, precum şi ameninţarea cu acte de violenţă extremă, ce urma a fi comise asupra membrilor familiei din ţară.  „În cadrul investigaţiei care a durat un an s-a colaborat cu autorităţile italiene prin intermediul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, fiind astfel obţinute mijloace materiale de probă care atestă activitatea infracţională desfăşurată de bărbat“, a spus comisarul Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt.  Luni după-amiază, Plopeanu a fost prezentat instanţei de judecată din cadrul Tribunalului Olt care, în baza probatoriului administrat, a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, pentru de trafic de persoane. „Această infracţiune se pedepseşte cu închisoarea până la 12 ani“, a spus procurorul-şef de la DIICOT Olt, Claudiu Negrilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII