8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePenescu şi Făcăleaţă, arestaţi a doua oară

Penescu şi Făcăleaţă, arestaţi a doua oară


Cornel Penescu, finanţatorul echipei de fotbal FC Argeş, şi Liviu Făcăleaţă, administratorul hipermarketului Pic, au fost reţinuţi ieri după-amiază pentru 24 de ore.
Decizia de a-i încătuşa a aparţinut procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti. Cei doi sunt acuzaţi de dare de mită şi se întorc în spatele gratiilor la aproape trei luni şi jumătate de când au fost eliberaţi din penitenciarul de la Mărgineni, judeţul Prahova.
Prima oară au fost reţinuţi în aprilie 2009, fiind acuzaţi ca şi acum de dare de mită. Ei vor fi duşi în cursul acestei dimineţi în faţa judecătorilor de la Tribunalul Argeş, pentru a afla dacă rămân pentru încă 29 de zile în arest sau dacă vor fi cercetaţi în libertate.

Reţinut în dosarul cu Serea şi Martiş

Ionică Serea a fost chemat pe 29 aprilie de procurorii anticorupţie la sediul Serviciului Teritorial din Piteşti, pentru a fi audiat în cazul de corupţie în arbitraj soldat cu reţinerea lui Penescu&Co. După mai multe ore în care a fost audiat şi după o percheziţie la domiciliul său, fostul arbitru a fost reţinut. Apoi, şi centralul Marius Martiş a ajuns în faţa reprezentanţilor DNA. Şi el a stat ore bune de vorbă cu procurorii şi a avut aceeaşi soartă, ajungând în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş. Ionică Serea este acuzat că ar fi primit suma de 21.000 de dolari de la Cornel Penescu, prin intermediul lui Marius Martiş, pentru ca, în calitate de arbitru, să faciliteze ca echipa Fotbal Club Argeş Piteşti să obţină un rezultat favorabil în meciul pe care urma să-l dispute cu Fotbal Club Steaua Bucureşti şi pentru ca jucătorii piteşteni să nu ia cartonaşe.

Cornel Penescu: „M-au închis pentru că trebuia să deschidem Pic Craiova“

Penescu a fost chemat la audieri împreună cu Liviu Făcăleaţă. Se pare că se aşteptau ca lucrurile să se complice pentru că au venit la DNA însoţiţi de familii şi avocaţi. Spre deosebire de audierile de anul trecut, când Penescu a fost reţinut prima oară, discuţiile de ieri nu au durat foarte mult. În jurul orei 14.00, a ieşit cu cătuşele la mâini Cornel Penescu. Înainte de a fi urcat în dubă, el a declarat reprezentanţilor mass-media că este reţinut pentru că dorea să deschidă magazinul Pic din Craiova peste nici o lună: „Nu înţeleg această decizie, mi se pare o tâmpenie, este aiurea. Păi, am fost deja o dată închis pentru dare de mită, ce rost avea să mă mai aresteze acum? Decizia asta este luată tocmai pentru ca să nu pot să dau drumul la magazinul Pic din Craiova. Asta urma să se întâmple în iunie. Probabil magazinele Pic nu trebuie să funcţioneze, să mai fie deschise“.
La doar câteva minute distanţă, din sediul DNA Piteşti a ieşit Liviu Făcăleaţă. Acesta nu a dorit să acorde nici un interviu. Cu ochii în lacrimi a ţinut să transmită soţiei şi fiicei că le iubeşte, iar acestea i-au spus să fie tare.
Apărătorul celor doi a spus că nu se impunea luarea unei măsuri privative de libertate: „Acuzaţiile sunt strâns legate de arestarea arbitrilor Serea şi Martiş, cei doi arbitri arestaţi preventiv săptămâna trecută. Probabil procurorii au considerat că cei doi reprezintă un pericol social concret pentru ordinea publică. Este vorba de o faptă din 2008 pentru care ei au mai fost arestaţi aproape zece luni. (…) Părerea mea e că se putea lua o măsură neprivativă de libertate mai ales că, în ianuarie anul acesta, Curtea de Apel Ploieşti s-a pronunţat în sensul punerii în libertate, apreciind că lăsarea inculpaţilor în libertate nu reprezintă pericol concret pentru ordinea publică“, a spus avocatul Bogdan Păun din cadrul Baroului Prahova.

Cosmin Nicolae
(Curierul Zilei Piteşti)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII