8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTârgul Romaneşti, pisică politică

Târgul Romaneşti, pisică politică

Primăria Craiova şi Serviciul Public Administraţia Pieţelor şi Târgurilor (SPAPT) îşi pasează reciproc responsabilitatea desfiinţării Târgului Romaneşti, deşi Serviciul este în subordinea primăriei, iar demersul ar fi putut fi asumat la unison.

Nu întâmplător, spun surse politice, întrucât primăria este controlată de PD-L, administraţia pieţelor, de PSD, iar impactul social al evenimentului va fi greu digerabil. Totul a început în urmă cu câteva zile, când directorul pieţelor, Gheorghe Călinoiu, le-a transmis comercianţilor somaţii de evacuare, cu termenul 17 mai. Somaţiile sunt semnate de directorul Călinoiu, iar în stânga jos poartă inscripţia „Pt. Primar: Viceprimar Mărinică Dincă“, acoperită parţial cu pastă corectoare. Nu există semnătura viceprimarului. La prima vedere, graba directorului pare motivată de anunţul ADR Sud-Vest „Oltenia“ referitor la delimitarea terenului din proiectul de construire a Centrului Multifuncţional, necesară la semnarea acordului de finanţare. Acţiune cu termen 60 de zile. Lucrurile nu stau însă tocmai aşa. Primăria Craiova a înştiinţat oficial SPATP în martie 2009 că trebuie să ia măsuri pentru dezafectarea Târgului Romaneşti, însă Călinoiu nu a mişcat. Acesta spune că a procedat aşa cum a considerat mai bine pentru societatea craioveană. „E adevărat că am primit acea adresă. Însă era ceva vag. Toate contractele erau în derulare, era vorba de un impact social foarte mare. M-am gândit că e mai bine să nu luăm o astfel de măsură. Dar nici nu am mai încheiat contracte pe un an, ci pe trei luni, pe care le-am reînnoit periodic, ca în cazul în care se ia o decizie să fie rezolvată problema contractelor. La un moment dat am solicitat primăriei o reconfirmare, dar nu am primit nimic. Acum mi s-a comunicat că terenul trebuia să fie eliberat, că trebuie demarat proiectul. Eu ce puteam să fac?“, a spus directorul SPAPT, Gheorghe Călinoiu.

17 mai

Ce se va întâmpla dacă oamenii vor refuza să părăsească Târgul Romaneşti pe 17 mai? „Asta nu mai ştiu, nu mă întrebaţi“, a spus Călinoiu. Iar precupeţii chiar asta intenţionează: să rămână pe poziţii. „Unde să ne ducem? Nu ne ducem nicăieri! Ei cred că pot să vină aşa, de azi pe mâine, să ne ridice ca pe câini? Noi am muncit o viaţă ca să ne facem un rost aici! Ne-au mai ameninţat şi anul trecut, am aflat din presă, că ei n-au venit să ne spună sau să ne someze“, a spus Ioana, administrator al unei societăţi din Târgul Romaneşti. Viceprimarul Mărinică Dincă nu a putut fi contactat şi nici un alt reprezentant al Primăriei Craiova nu ne-a putut spune ce se va întâmpla pe 17 mai dacă oamenii nu pleacă din târg. În situaţia în care comercianţii chiar ar părăsi Târgul Romaneşti pe 17 mai, este puţin probabil ca ei să aibă unde să-şi continue activitatea. „Nu avem în calcul decât varianta terenului de la Făcăi, însă la această oră nu este o certitudine, sunt multe de pus la punct“, a declarat arhitectul-şef al Craiovei, Mircea Diaconescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII